Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

nocni-oblofa-zow_i54.jpg

Zápisník redakce: Sladké nicnedělání?

Byl Zelený čtvrtek večer. Uspala jsem svého chlapečka a měla jsem v plánu už jen na patnáct minut zasednout k počítači a dokončit poslední práci před svátky. Nakonec jsem přece jen pracovní dobu protáhla, abych toho stihla víc. Pořád mi ale přišlo, že je ještě moc málo hodin na to, abych si jen tak sedla a podívala se na nějaké „duchovní video“ na YouTube, jak jsem měla v plánu, abych hezky vstoupila do Velikonočního tridua. Rychle jsem přemýšlela, jaké mám ještě resty…už vím! Konečně si vyplnit diář, když už je konec března. A možná ještě to nebo ono…

Někdy před devátou jsem si už konečně sedla k televizi a pustila si promluvu svého oblíbeného kněze z jedné nedávné mše. Mluvil mimo jiné o tom, že je někdy dobré NIC NEDĚLAT a prostě nechat Boha, ať dělá On, co uzná za vhodné.

Ten večer jsem už nedělala „nic“. Pustila jsem si pak jednu písničku z Taizé a za ní v automatickém přehrávání následovalo několik dalších. Během poslechu jsem sice aktivně nedělala nic, ale dělo se toho hodně. Cítila jsem, že se mě dotýká Bůh. Dal mi světlo, abych sama sebe a některé věci, co mě trápí, viděla najednou jinak. Neobešlo se to bez slz, ale bez těch dobrých, nejlepších.

Teď už vím, že je správné občas prostě nic nedělat. 😊

redaktorka Marta

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  milky-way Public domain


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz