Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

chaloupka-qij_i33.jpg

Zápisník redakce: Radost nejen velikonoční

Velikonoce jsou v křesťanském (a vlastně i jakémkoliv jiném) pojetí svátky radosti, naděje, že všechno může dopadnout dobře, světla, nového života, nových začátků, zázraků. Takže už samy o sobě i ve mně vzbuzují vnitřní pokoj a štěstí - koneckonců, opravdová radost vzniká a nejvíc se projevuje uvnitř, ne navenek.

Ale to nám nebrání (nejen) v tyto dny slavit a radovat se i zcela otevřeně, v každém obyčejném/neobyčejném dni, což je možná v této době bez akcí, kamarádů, sportů a cestování těžší než obvykle.

Tak jsem si udělala seznam věcí, které mně osobně dělají radost, dají mi novou chuť do života, spraví náladu, vykouzlí úsměv na tváři.

Jsou to třeba:

Tanec

Jednou za týden mám online taneční hodinu a teď skoro každý den půl hodinky hopkám podle YouTube videí tanečníka jménem Tanju. Vždycky u toho mám úsměv od ucha k uchu a po skončení oplývám endofriny.

Příroda

Díky lockdownu do ní můžu chodit častěji než dřív, protože nemusím trávit dlouhé pozdně odpolední hodiny v práci a můžu si čas zorganizovat víc podle sebe. A díky tomu jsem taky zjistila, že je krásná (ať je to les, rybník nebo polní cesta za městem) za každého počasí a za všech okolností.

Slunce

To sice sama neovlivním, ale když vysvitne, snažím se ho využít na maximum. Třeba jen opalováním na balkóně (zatím spíš v kabátě, brzy snad v plavkách :-)). Už jen to, že je tady jaro a léto za dveřmi, mě nabíjí energií!

Něco dobrého na zub

Někdy mám chuť si něco upéct či uvařit sama, sem tam si něco koupím ve výdejním okénku nebo nechám dovézt. A hned je dobře. :-)

Snění

Nemělo by být na úkor skutečného života, ale na druhou stranu - není i snění skutečný život? :-) Dělám si plány na prázdniny, dívám se na videa z míst, kam toužím jet, povídám si s lidmi o tom, na co se těšíme, když nemůžu usnout, představuju si, že plavu v moři na tiché pláži za východu slunce nebo jdu s rodinou na piknik...a jako bych tam opravdu byla.

A co Ty? Máš taky svůj seznam radosti?

redaktorka Marta

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Elesi DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz