Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

nastvana-holka-qdq_i93.jpg

Zápisník redakce: Prudička ve škole

Přátelé a kamarádi, začalo druhé pololetí, jaráky jsou za náma, teda skoro všem už odzvonilo, a je čas zamyslet se nad druhým pololetím. Víte o tom, že každá škola má svůj řád, jak se mají chovat žáci ve škole? Asi ano, ale třeba naše, tedy rozhodně nemá aktualizaci pro 21. století. Takže jsem si takovou stanovila sama a doufááááám, že se jí budou řídit.

1/ Škola je pro všechny, Ok. Jsem ochotna tolerovat, že se mnou ve třídě sedí různá individua. Ale na obědě!?! Kdo vymyslel hromadné stravování? Víte, jaké to je, mít u stolu lidi, co mluví s plnou pusou, srkají a dokonce vydávají i různé jiné nechutné zvuky? Prosím, respektujte seznam mých oblíbenců. Ostatní si ke mně nesedejte.

 

2/ Víte o tom, že hluk způsobuje nenávratné poškození sluchu? Hluk ve třídě bych pochopila v hodinách, kdy je učivo tak nudné, že je třeba stanovit jinou studijní látku, a to se bez diskuse neobejde. Ale přátelé, o přestávce?? Copak v dnešní době má ještě někdo potřebu se o přestávkách bavit se sousedem? Copak nemáte mobily? Kamarádství se dá přece provozovat i modernějším a sofistikovanějším způsobem. Nežijeme v pravěku.

 

3/ Klepání na dveře. Další kapitola sama pro sebe. Taky musíte stát potupně na chodbě, zaklepat a pak čekat až vám učitelka otevře? No, sorry jako! To ji jako nemůžu prozvonit mobilem, aby věděla, že s ní potřebuju mluvit? Opravdu by mě zajímalo, jestli tyto praktiky má jen naše předpotopní škola nebo i ta vaše.

 

4/ U nás se pije, jen když máte žízeň. Úplně nevím, co se tím myslí. To jako mám čekat, to se nemůžu napít, kdy chci? A co pitný režim, to jim asi nic neříká. Stejně tak se svačinou. Nechápu, proč bych měla jíst jen o velké přestávce, když na svůj Croissant mám chuť při písemce z matiky. Mezi námi, cukr podporuje myšlení, takže odpírat nám sladkosti v hodinách, je úplně out.

 

5/ Používání kouzelných slovíček. Nejsem si jistá, jestli si učitelský sbor uvědomuje, že používání kouzelných formulí se běžně nemůže ani v Bradavicích, natož v normální české škole. Chápu, že chtějí být moderní a být blíže svým žákům, ale aby nebyli nemile překvapeni, až na ně někdo při zkoušení vytasí Imperio.

Vaše věčně nespokojená Prudička

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:   9nong - Fotolia Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz