Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

caj-s-medem-npg_i85.jpg

Pro zimní pohodičku

Připrav si něco na zahřátí. Jestli ti osvědčený horký čaj připadá okoukaný, nabízíme trochu experimentování…

Čajový punč

Potřebuješ: šálek zeleného čaje, 2 dl jablečného džusu, šťávu z půlky citronu, lžičku medu, kousek celé skořice, kousek citronové kůry (tu nejdřív pořádně umyj v mýdlové a pak v čisté horké vodě – zbavíš se chemikálií).
Postup: V hrnci smíchej citronovou šťávu a kůru, jablečný džus, med a skořici. Za stálého míchání vař asi 5 minut. Potom vyndej kůru, skořici a vše smíchej s horkým čajem.

Kořenáček

Potřebuješ: sáček černého nebo zeleného čaje, 50 ml pomerančového džusu, šťávu z půlky citronu, hřebíček, kousek celé skořice, cukr podle chuti.
Postup: Do hrnku vlož sáček čaje, hřebíček a skořici a spař horkou vodou asi do ¾ hrnku. Nech 5 minut vyluhovat, přidej horký džus, citronovou šťávu a oslaď podle chuti.

Punč na sladké sny

Potřebuješ: 0,3 l bezinkového nebo rybízového džusu, 0,3 l jablečného džusu, 4 celé hřebíčky, 1 celou skořici, kousek citronové kůry, 25 g mandlí, lžíci rozinek.
Postup: Džus nalij do hrnce, přidej skořici, hřebíček a citronovou kůru. Jakmile se začne šťáva vařit, hned ji vypni a nech chvilku vylouhovat. Pak vyndej hřebíček a skořici, přidej rozinky a spařené mandle. (Spařené mandle = v jiném hrnku je přelij vařicí vodou a za chvilku vodu slej, krásně se z nich sloupne hnědá slupka a jsou připravené :)).

Svařený džus aneb voňavá poezie

Potřebuješ: jakýkoli ovocný 100% džus. Nejlépe prý chutná brusinkový, černý rybíz nebo malinový, ale taky meruňkový, hruškový nebo jablkový…(Pak si má člověk vybrat :)).  K tomu přidej už jen 3 hřebíčky a 1/2 lžičky skořice. Džus nalij do hrnce a cca 2 minutky vař. A je hotovo.

Na ozdobení těchto horkých voňavých nápojů můžeš použít plátky pomeranče, citronu nebo jablka. Servíruj do silnostěnných sklenic na talířku se lžičkou.

Tip IN!

Zkus připravit odpolední překvápko pro celou rodinu. Při popíjení dobrot se krásně povídá nebo hraje prima stolní hra…

Pohodu dlouhých zimních večerů vám přeje Maruška a Zbyněk

(časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  joannawnuk iStockphoto


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz