Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kamosky-s-ovocem-gsk_i87.jpg

Trapásky

Jó, to se někdy stává, nejdřív se to jeví jako pořádný trapas, ale po čase se tomu obyčejně všichni rádi zasmějeme. :)

Sním či bdím?

Jako každý den jsem si šla do obchodu pro sváču. Většinou u sebe mám trochu větší obnos, ale tentokrát jsem měla přesně. Došla jsem k pokladně, zaplatila a s nataženou rukou, zamyšleně jsem čekala, až ucítím v ruce peníze nazpět. Dnes píšeme totiž písemku z češtiny, tak jak to bylo s tím Komenským?

Najednou mi prodavačka povídá, na co čekám, že už žádné peníze nazpět nedostanu! Celá rudá jsem utíkala do školy s předsevzetím, že pro příště nechám opáčko o učiteli národů na velkou přestávku.

 

Babička loupežnice

Tahle příhoda se stala mojí babičce, když jí opravovali chodník před domem. Přišli zedníci a dělníci a pustili se do toho. Jeden z nich si pověsil na plot svačinu. Jenže babička má sousedku, která jí nosí zbytky jídla pro slepice a vždycky je nechává na plotě. A tak babička nelenila a hned vzala igelitový sáček a celý obsah nadrobila slepicím... Chudák zedník, když přišel na to, že nemá svačinu, šel se zeptat babičky, jestli ji náhodou neviděla. Byla z toho celá v rozpacích a začala se mu moc omlouvat. Ostatní dělníky, když to slyšeli, to náramně rozesmálo. Ale tento zedník na tom přece jenom trochu vydělal. Místo chleba s máslem a se salámem ho babička pozvala na skvělé pečené kuře, co jsme měli k obědu. :)

čtenářky časopisu IN (časopis IN!dívčí svět)

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

Autor fotografie:  luismolinero DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz