Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

usmevave-holky-wlj_i36.jpg

Viděla jsi ten POHLED? Určitě mě balí aneb holčičí DRBÁRNA!

Každou přestávku sedíme a povídáme si kdo, co, kde a s kým. Vždycky valím oči, co ty holky všechno prožily. Jaké mají štěstí, že právě ten jejich idol je pozval na kolu. Je mi občas líto, že nemám co říct. Neprožívám nic, co by se vyrovnalo příběhům, které si holky vyprávějí.

Zvoní! Celá třída se vyhrnula ze třídy jako stádo koní (jak říká paní učitelka). Všichni jsou rádi, že už je po vyučování. Konečně můžou vyrazit do města. Monika se svojí kamarádkou se rozhodly, že si koupí něco dobrého na zub. Vrazily se smíchem do obchodu. Monika běžela k regálu pro svoje oblíbené oplatky, aby byla u pokladny dřív než Lucka. Málem do kohosi vrazila. Zastavila se jen tak tak. Celá překvapená si uvědomovala, před kým stojí. Marek! Je do něj tajně zamilovaná. Stojí proti němu tváří v tvář. Srdce se jí rozbušilo a celá zčervenala. Najednou nevěděla, co má dělat.

Záleží na tom, jak se to řekne! Jak to řekne...

VTĚRKA

V obchodě jsem úplně náhodou potkala spolužáka. Moc se mi líbí. Úplně jsem zapomněla, že jsem v obchodě s kamarádkou. Namířila jsem si to rovnou k němu. Hned se se mnou začal bavit, a tak jsem se ho zeptala, co dělá večer v pět, že potřebuju pomoct s matikou. Omlouval s, že nemůže, protože jde s klukama na softball. Já taky miluju softball, bohužel ho nemůžu hrát, ale domluvila jsem se, že s nima půjdu a budu jim aspoň fandit.

NAIVKA

V obchodě jsem potkala jednoho spolužáka, ale nemůžu říct koho, zatím je to tajemství. Taky si chtěl koupit něco dobrého. Pak jsme šli do parku. Hrozně dlouho jsme si povídali. Marek se chystá z gtymplu na vysokou. Chce studovat medicínu . Lucka mi říkala, že se k sobě hodíme, a já si to taky myslím. Vůbec by mi nevadilo, kdybychom se vzali, i když budeme ještě studovat. Budeme bydlet ve společném městě a podnikneme různé výlety akce. Je to jediný kluk, který by mi nikdy nelhal a neublížil mi. Poznám to podle jeho výrazu v očích. Je úplně jiný než ostatní. Myslím, že spolu brzo začneme chodit...

HEREČKA

Bomba! Představte si, vejdu do obchodu a koho tam nepotkám. Marka! Úplně ho žeru. Nebyla jsem si jistá, jestli mě viděl, tak jsem se rychle prohrabovala v regále, aby si myslel, že se nemůžu rozhodnout, které oplatky si koupím. Vybrala jsem si jakoby čtyři a chtěla jsem se otočit. V tom jem narazila do té paní, co šla okolo, a bum. Všechno popadalo na zem. A on se na mě podíval těma svýma černýma očima a pomáhal mi je posbírat. Tak jsem mu na oplátku jedny koupila.

MODELKA

Když jsem byla včera v obchodě, přišel tam i Marek. Hned si mě všimnul a usmál se na mě. Bylo jasné, že se mu líbím. Namířil si to ke mně a hned jsme se bavili o všem možném. Stál tak blízko mě, že kdybych se pohnula, tak se na něj nalepím. Líbí se mi, ale nevím, jestli mu dám přednost před Petrem. Ale řeknu vám, stál by za to!

MONIKA

V obchodě jsem se úplně nečekaně setkala se svým spolužákem. Zapomněla jsem se ovládat a zčervenala jsem. Rychle pryč! Říkala jsem si. Někde v hloubi duše jsem si tohle vždycky přála, ale najednou mi bylo trapně. Nechtěla jsem, aby poznal, že jsem do něj „zabouchnutá”. Lucka si toho všimla, že se se mnou něco děje, tak jsem se jí přiznala,  že jsem do něho celá paf!

Je zajímavé, jak jsou některé příběhy daleko od pravdy. Taky jsi přemýšlela o tom, jak se chováš ty?

Bohužel, každá z nás si někdy přibarví příběh tak, aby byl přitažlivější, poutavější a něčím originální. Pravda většinou není tak zajímavá. Většinou je to tím, že „rychlá reakce je to, co přichází až druhý den”:)). Většinou tě napadnou vhodná slova až po chvíli a to už je pozdě, nebo se to nehodí. Proto si to přidáváš do svých povídání. Lež má krátké nohy, a kdo ji používá, musí mít moc dobrou paměť. Tím, že neříkáš pravdu a svoje touhy a sny promítáš do příběhů, které pak vyprávíš, se bohužel sama stáváš něčím, co nejsi, a lidé kolem tebe budou mít o tobě zkreslenou představu. Máš dvě možnosti: buď hrát svoji roli do konce a nedat nic najevo – což má za následek stále se přetvařovat a lhát sobě i druhým, nebo to jednou praskne, a ty se budeš muset přiznat, že jsi lhářka, a efekt si můžeš domyslet sama...
Pokud neprožíváš tak super story jako jiné holky, nebuď smutná. Až se na tebe usměje ten pravý, bude to doopravdy a navíc jen pro tebe.

O LÁSCE

V pravém smyslu slova je to touha být pro někoho darem. Vždyť každý čeká, zda si ho někdo všimne, a určitě každého potěší, když takového člověka najde. Ale jak bolí, když se z těchto slov vyklube komerční úmysl – jak toho druhého využít.

Slova „mám o tebe zájem” myšlená a řečená z čisté lásky, nesou hluboké poselství: „Chci poslouchat tvoje slova, ať jsou radostná nebo bolestná. Chci být tvojí oporou”.  (Otec Pavel)

(časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Syda Productions DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz