Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kluk-s-holkou-ted_i52.jpg

Ona a On

Má mě rád, nemá mě rád… má mě rád, nemá mě rád… nemá mě rád.

ona

Má mě rád, nemá mě rád… má mě rád, nemá mě rád… nemá mě rád. Poslední puntík na hrnečku. Hloupá dětská hra! Je to tím, že počítám puntíky na hrnku, když už kopretiny odkvetly? Že by to s hrnky nefungovalo? A vyšlo by mi to jinak, kdybych trhala lístky kopretiny? Co vůbec můžou kytky vědět o lásce? A co můžou vědět o něm? Znají snad ten dokonalý pohled jeho modrých očí? A ten úsměv, co mi bere dech? Těžko. Poslední tři týdny je totiž ten pohled věnován mně a ne nějakým trapným puntíkatým hrnkům, které by mi snad chtěly upírat právo na ta tři krásná slova. Ale proč mi tedy nenapíše? Tak znovu: má mě rád, nemá mě rád…

on

Mám jí napsat nebo ne? Přece se nebudu vnucovat. Vidí, že jsem online, stejně jako já vidím, že je online ona. Ok, budu její jméno hypnotizovat dalších deset minut. Co když si nevšimla, že jsem se přihlásil? … „Ahoj.“ – „Ahojky.“ Odpověděla! Tak honem vymyslet nějaký důvod, proč jí píšu… No tak… Honem, nebo si bude myslet, že jsem pako… „Řekl Ti Marek o tom zapomenutém svetru?“ – „Jo, není můj, ale psala jsem Káti, ať si pro něj zajde.“ Tak teď jsem jí definitivně potvrdil, jaký jsem osel. Co to žvaním o nějakém svetru?

ona

Pěkné, jak se staral, jestli ten svetr, co se našel v autě po příjezdu z víkendovky, nebyl můj… Je zvláštní, jak mi někdo může najednou připadat tak úžasný, když ještě před pár týdny to byl obyčejný kluk. A přitom se známe ze školy už tři roky. Ale ten víkend o podzimních prázdninách byl zlomový. Proč jsem si nikdy nevšimla, že je tak vtipný a pozorný?

on

Jo, podzimní víkendovka, ta teda byla! Kdyby mi Marek na poslední chvíli neřekl, kdo tam jede, zůstal bych doma. Ale když jsem ji pak uviděl s Káťou na zastávce, hned mi bylo jasné, že to bude stát za to! Což mi pomalu připomíná, že bych měl vybrat noty na zítřejší hudební zkoušku na vánoční koncert. Myslel jsem, že to bude nadlidský úkol přesvědčit ji, aby se k nám připojila, když hraje na klarinet, ale povedlo se. Jsem šikovný!

ona

Tak ještě čeština a výtvarka a máme rande! Teda vlastně ne rande, budou tam další čtyři lidi z té kapely, nebo co to vlastně teď jsme. Ale i tak. Dvě hodiny spolu budeme ve zkušebně. Doufám, že není nemocný, o víkendu se při tom výšlapu docela nachladil, když mi půjčil svou mikinu.

on

Myslel jsem, že ráno nevstanu do školy, a kdyby nebyla odpoledne ta zkouška na koncert, asi bych fakt zůstal doma. No, není mi úplně dobře, ale nemůžu být jako Marek a marodit doma, když mě čeká zkouška na koncert s úžasnou klarinetistkou . Takže dneska budeme jen v pěti, snad už bude Maro příští týden fit, bez klávesáka se nacvičuje těžko. Důležité je, že máme ten klarinet. Nebo spíš hráčku na klarinet :).

ona

Ta zkouška včera byla úžasná. Kluci hrajou fakt skvěle, i když ty klávesy tomu dost chyběly. A Eliška hraje na housle fantasticky, ale nejlepší je kytarista. Bylo milé, jak mě pak po zkoušce doprovodil domů. Musím teď pořádně cvičit. Hlavně to sólo s kytarou musí být perfektní, nesmím ho zklamat, když mě tak prosil, abych se do kapely přidala.

on

Tak to je děs! Nejenom, že je Marek nemocný, ale Radim s Lukášem museli na ten volejbalový turnaj (kdo by čekal, že postoupí až do finále?) a teď mi psala Eliška, že jela máma na služebku a ona musí vyzvednout ségru z družiny. Fakt je na ně spoleh! Vypadá to, že budeme nacvičovat jen ve dvou. No, to už tak špatně nezní:). Vlastně to bude mnohem lepší – nedívat se nenápadně, aby si ostatní nevšimli a nevymýšlet nesmyslné otázky, jen abych s ní mohl mluvit.

ona

Myslela jsem, že tu zkoušku zruší, když jsme tam byli jenom sami dva. Naštěstí ho to nenapadlo. Když jsem v kapele nová, musím dohnat, co už ostatní umí, a pořádně dopilovat ten náš společný song. Škoda, že to odpoledne ve zkušebně tak rychle uteklo. A to sólo s kytarou je parádní! Nikdy by mě nenapadlo, že kytara s klarinetem bude znít tak dobře. Jen mě mrzí, že je Marek pořád nemocný. Myslela jsem, že sólo budeme nacvičovat spolu, a tak se více sblížíme. Od toho víkendu na něj musím pořád myslet… Wow, nová zpráva! Á, pan kytarista píše, že by soukromá zkouška na koncert? Zítra do čajovny? Ale mně se přece líbí Marek…

Anett (časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.


 

Autor fotografie:  Focus Pocus LTD Dolarphotoclub


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz