Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kluk-u-stolu-ont_i86.jpg

Hele, kámo, kde máš holku?

„Včera jsme se s Ivou rozešli. Žíly mi to netrhá, nebylo to úplně ideální, ale docela mě žere, co teď na to kluci. Když to shrnu, mám vlastně dvě možnosti: buď si najít nové kámoše, nebo sbalit jinou holku. Bez holky jsem prostě nula!”

 

Cítíš se mezi ostatními kamarády méněcenný, pokud zrovna nechodíš s žádnou holkou nebo je ti to úplně jedno?


Dan; 19
Je pravda, že pokud jsem s lidma, kde každý k sobě někoho má, tak si v jistých situacích můžu připadat trochu „mimo”, ale naopak bez holky mám zase tak trošku větší volnost. :-) Ale méněcenně jsem se určitě nikdy necítil, řekl bych, že jsem si s kámošema, co holku mají, naprosto rovnocenný. Je to totiž úplně normální. :-)

Michal; 18
Svým způsobem je asi každej kluk hrdý a cítí se sebejistěji s holkou, ale ne každý to dává najevo. Já osobně bych se se svou holkou mezi kámošema cítil asi dobře. Rozhodně to není žádný projev frajeřiny nebo něco podobného, ale spíš projev spokojenosti. Tzn. že je náš vztah na dobré cestě a v takové fázi, že už se nemusím bát s ní jít mezi své kamarády.

Štěpán; 19
Já se teda méněcenný rozhodně necítím a ani se tak na nikoho nedívám. To, že zrovna s žádnou nechodím, neznamená, že bych byl jakkoliv podřadný. Sehnat si holku jenom proto, abych nevypadal, že na to nemám, není žádné umění. Samozřejmě, že chození s holkou vyvolává u kluků často vyšší sebevědomí, ale ani to by určitě nemělo vést k nějakému pocitu společenské nadřazenosti.

Ondra; 20
Je pravda, že s holkou se cítím víc na úrovni, ale myslím si, že to ještě neznamená, že se bez holky budu cítit méněcenně. Občas mě trochu trápí, že jsem zrovna sám. Pak si ale uvědomím, kolik ran jsem rozdal i dostal v nepovedených vztazích, protože na opravdový vztah jsem nebyl připraven. Věřím tomu, že jestli Pán chce, abych žil v manželství, tak mi nezapomněl vybrat manželku:).

Martin; 18
Teď žádnou holku nemám a snad mi ani nechybí. Hodně času trávím s kamarády ze spolča. Každý týden se scházíme, jezdíme na hory, v létě na vodu a tak. Ale hodně se angažujem i ve farnosti. Děláme tábory pro děti, zpíváme ve schole... Po pravdě, na holky ani nemám čas. Teď vidím jako důležitější dělat něco pro druhé než si hledat holku.

Tonda; 15
Já se bez holky méněcenný rozhodně necítím, protože v mých 15 letech na to ještě mám čas. Ale myslím si, že kdo se mezi klukama necítí s holkou víc na úrovni, tak tu holku nemá až tak rád. A kdo s ní chodí jen proto, aby „líp vypadal”, má tu holku jako svou oběť.

Kája; 17
Rozhodně se bez slečny necítím nějak odstrčený. Naopak, mám mnoho přátel „dvojic“, se kterými si dokážu dohromady perfektně pokecat. Na druhou stranu někdy, když prožívám velkou radost nebo nějaký smutek, cítím, že mi chybí někdo, s kým bych mohl sdílet tu radost a o koho bych se mohl opřít v těžkých chvílích.

Ondra; 17
Já si myslím, že ne, ba naopak, někdy je to i příjemné. Alespoň v mém věku, člověk má více času pracovat sám na sobě. Samozřejmě jsou vztahy, ve kterých člověk opravdu dobře duševně dozraje. Ale hlavně si myslím, že to, jestli má kluk holku, nebo ne, vůbec nerozhoduje o jeho společenské úrovni.

Standa; 20
Prožil jsem několik krásných vztahů, počínaje psaním dopisů až k chození. A rozvíjení vztahů podle mě k určitému věku patří. Myslím ale, že mnohem důležitější než si „za každou cenu“ najít holku je trošku se snažit pochopit sám sebe a jít do všech svých vztahů čistě a upřímně.
Na druhou stranu musím říct, že s holkou po boku (tedy ne s jakoukoliv, ale s někým, s kým si dobře rozumím) se cítím jistější, nápaditější, zkrátka dobře. Asi jako bych si uvědomoval, že mi něco chybí a ta dívka zaplnila prázdné místo v mém srdci. Pomohla mi otevřít se, najít sebe sama, věřit si.

Vojta (časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Monkey Business DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz