Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

dubnove-cteni-vqj_i80.jpg

Zápisník redakce: Konec zimního spánku

Já vím, oficiálně jaro začíná až 20. března, což je až za dva týdny a kousek. Venku už je ale docela hezky, dny se prodlužují, a i když možná ještě nějaký ten sníh napadne, myslím, že je čas vystrčit hlavu a ukončit zimní spánek.

Taky jste přes zimu takové unavené a do ničeho se vám nechce? Já jo. Jakmile skončí můj oblíbený barevný podzim, začne být brzo tma, okamžitě mě opouští energie a nejradši bych si zalezla pod deku. Pak se stačí v zimě podívat, kolik je venku stupňů pod nulou a už vůbec nikam se mi nechce. Naštěstí tohle studené a unavené období už pomalu končí a přichází čas na jarní restart.

 

Pořádek v diáři

Přes zimu moc neplánuju, protože bych si na každý den nejradši naplánovala jen spoustu odpočinku a čtení. S příchodem jara se už ale nemůžu dočkat toho, že vyrazím na nějakou pěknou procházku, uděláme si s kamarády nějaký výlet… Tohle všechno je potřeba naplánovat si do diáře, abych se měla na co těšit.

 

Provětrání skříně

Sice je na tenisky ještě pořád zima (I když někteří otužilci už je nosí.), ale i přes to jsem je vytáhla ze skříně a nachystala si je do botníku, abych byla připravená. Ještě pár stupňů nahoru a sbohem zimní boty, uvidíme se zase v listopadu.

 

Něco nového na sebe

Oblečení moc nekupuju, protože mě to nebaví. Navíc dávám přednost minimalistickému šatníku a snažím se nehromadit moc oblečení, které pak stejně nenosím. Jaro si ale přímo říká o něco nového, abych nahradila pár obnošených kousků, které už potřebují vyměnit. Světřík, tričko… A možná i džíny by to chtělo.

 

Květiny, květiny…

Jaro je ideální čas přesadit květiny, takže mě čeká shánění větších květináčů, abych to doma měla pěkné. Taky musím zasít bylinky do truhlíku za oknem, protože zahrádku ve městě nemáme. A tulipány jsou teď v obchodech za docela pěknou cenu, tak si jich nejspíš skočím koupit pár pro radost.

 

Úsměv na všechny strany

Pěkné počasí úplně vybízí k tomu, abychom se na všechny okolo nás usmívali. Navíc už se nepotřebujeme schovávat do huňatých šál, takže se můžeme smát na ostatní a užívat si, jak se příroda pomalu probouzí ze zimního spánku. A s ní se probouzíme i my :)

 

Krásný konec zimy a ještě krásnější začátek jara přeje redaktorka Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Martina Mátlová


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz