Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holky-pred-stanem-ect_i54.jpeg

Zápisník redakce: Malá akce, velký zážitek

Léto máme nejspíš všichni spojené s cestováním a novými zážitky. Ne vždycky se nám ale podaří vyrazit do zahraničí nebo dokonce do nějaké exotické destinace. To vůbec nevadí! Nezapomenutelné prázdniny se dají prožít i doma a blízkém okolí s rodinou a kamarády. Jde jenom o to, jak se k tomu postavíme. Budeme smutní, že jsme nejeli do zahraničí, nebo si s radostí užijeme maličkosti a uděláme z nich nezapomenutelné zážitky?

Stanování a spaní pod širákem

Není potřeba jezdit nikam daleko, protože stan se dá postavit klidně i na zahradě. Pokud máte možnost rozdělat si táborák (nebo grilovat), vytáhnout kytaru a něco si zazpívat, je z toho krásně strávený večer s rodinou nebo s kamarády. A takových večerů můžeš během léta prožít spoustu.

Podobný zážitek se dá udělat i bez stanu, protože spaní po širákem má také svoje kouzlo a dají se při něm pozorovat hvězdy, pokud nebydlíš na místě s velkým světelným znečištěním. Při orientaci na hvězdné obloze můžou pomoct mobilní aplikace, např. SkyView.

 

Přehlédnuté památky

Možná máš pocit, že už jsi navštívila všechny hrady, zámky a muzea ve svém okolí. Opravdu ale znáš všechna zajímavá místa okolo tvého bydliště? Podívej se pořádně, protože určitě najdeš nějakou památku, na které jsi ještě nebyla, nebo jsi ji navštívila už tak dávno, že si to nepamatuješ. Některé hrady a zámky obměňují expozice, takže jsou na nich k vidění nové věci. Samotnou kapitolou jsou pak muzea, která co chvíli nabízí novou výstavu.

 

Propršené večery u her

Občas počasí nepřeje výletům a dobrodružství venku, proto přichází na řadu zábava uvnitř. Takové deskové hry se neomrzí snad nikdy a je to skvělý způsob, jak trávit čas společně, a ještě si i toho užiješ spoustu legrace s rodinou nebo s kamarády.

Není ale nutně potřeba kupovat nějaké nákladné deskovky, protože zábava se dá užít i při úplně obyčejných hrách. Já a moji kamarádi máme moc rádi úplně primitivní hru Hádej, kdo jsi, která nám vždycky zajistí parádně strávený večer. Navzájem si na čelo nalepíme lístečky se jménem nějaké historické, pohádkové nebo filmové postavy (záleží na domluvě) tak, aby nikdo nevěděl, co má na čele. Každý se pak mocí otázek, na které se dá odpovídat pouze ano nebo ne, snaží uhádnout, co je za postavu. K zábavě pak stačí dát nějakou zajímavou postavu, nebo sledovat, jak se někdo zasekne a opravdu nemůže přijít na to, kdo je. Podobných her existuje spousta.

 

Další maličkosti, ze kterých můžeš mít velké zážitky

  • Dovádění ve vodě a opalování, u kterého se dá s kamarádkami probrat všechno možné i nemožné.
  • Výlet na kolech.
  • Výroba domácí zmrzliny.
  • Dát si výzvu a průběžně během léta ochutnat zmrzlinu u všech stánků ve městě. (Pokud bydlíš ve velkém městě, doporučuju si trochu zmenšit prostor, na kterém budeš zmrzlinu ochutnávat.)
  • Návštěva letního kina.
  • Promítání filmu doma se zásobou popcornu.

Z jakých maličkostí děláš velké zážitky ty? :)

Krásné léto přeje redaktorka Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  micromonkey Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz