Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

modlitba-nfu_i55.jpg

Zápisník redakce: Mládí bez starostí?

„No jo, ty jsi ještě mladá. Tělo ti slouží, nic tě nebolí… Jaké ty můžeš mít starosti!“ řekla mi jednou starší paní, se kterou jsem se dala do řeči. Ta věta mi utkvěla v paměti.

Paní měla pravdu v tom, že jsem byla opravdu mladá – bylo mi čerstvě čtrnáct let a opravdu mě nic na těle nebolelo. Ale rozhodně jsem neměla pocit, že by byl můj život růžový a bezstarostný. Ve škole mě trápila matematika, do které jsem vkládala spoustu úsilí, ale na dobré známky to bohužel nestačilo. Doma jsme zrovna řešili těžkosti s náročnou prací mojí mamky a v týmu vedoucích, se kterými jsme chystali farní víkendovku, jsme se pohádali, což mě moc mrzelo. K tomu ještě zrovna kluk, se kterým jsem si rozuměla, odešel do Brna na střední a přestal se se mnou bavit. Jednoduchý život jsem si teda přestavovala úplně jinak!

Mládí a dospívání je krásné období, ale rozhodně to neznamená, že se jedná o období bez starostí. Je to doba plná hledání životního směru, poznávání světa, druhých i nás samotných. V pouhých několika letech se rozhodujeme o našem vzdělání, naplnění času i budoucím partnerovi nebo jiném povolání. A to jsou skutečně velké otázky! Není divu, že můžeme mít někdy chuť zalézt pod peřinu a schovat se před tím dospělým životem, který se mílovými kroky blíží… Právě proto je skvělé, když můžeme cítit podporu ostatních. A jednou z těch největších posil v náročných obdobích je modlitba.

V příštím týdnu (od 14. do 21. listopadu) proběhne Týden modliteb za mládež

Díky němu se můžeme sami zapojit do modliteb za všechny mladé lidi na celém světě a můžeme si být jisti, že se modlí i oni za nás. Společně můžeme prosit o dary Ducha svatého pro všechny mladé lidi, aby rozeznali své dary a našli své místo v církvi. A taky, aby nezůstali ve své modlitbě izolováni, ale zorganizovali ve své farnosti, rodině či společenství modlitbu za mládež v daný týden v pátek od 20 do 21 h i pro ostatní. Bude to stejný čas pro celou republiku, ve kterém se můžeme spojit různými způsoby v modlitbě na stejný úmysl.

Ať už si procházíme čímkoli, vždycky je super vědět, že ve svých starostech nejsme sami. A jako křesťané skutečně NIKDY sami nejsme. Vědomí, že jsme propojeni s Bohem i druhými je velkým povzbuzením. Tak co, zapojíte se v příštím týdnu taky?

Více se dozvíte tady

https://celostatnisetkanimladeze.cz/index.php/2021/10/31/tyden-modliteb-za-mladez/?fbclid=IwAR1Rek3StppXYHZfHEOW06VUVitCf1YJGYH3we4U5lC4x3lJg9HjKapF-AU

Na propojení ve společné modlitbě se těší redaktorka Jitka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 


 

 

Autor fotografie:  Billion Photos DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz