Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

hry-helenka-yjz_i14.jpg

Zápisník redakce: Kdo si hraje, nezlobí

Zkuste si zahrát hry, které jsou hlavně pro pobavení – vaše, vašich kamarádek, rodiny, party nebo spolča. Odměna je spousta smíchu, slzy v očích a křeče v břichu:).. .Prostě dobrá nálada.

Básničky

Potřeby: propiska, papír.

Počet hráčů: 3 -10

Posedejte si kolem stolu nebo dokola místnosti tak, ať dosáhnete na své sousedy z obou stran.
Každý z vás dostane půlku na výšku rozdělené A4., propisku a můžete začít.
Napište na svůj papír 3 veršované řádky tak, aby se první dva rýmovaly. Papír přeložte, aby byl vidět jen třetí (nerýmovací) řádek a pošlete sousedovi po pravici. Podobný papír přijde vám z druhé strany:).
Napište rým k verši, který vám přišel a dopište další libovolný verš. První dva opět přeložte, takže je vidět zase jenom ten poslední, nerýmovací, a pošlete dál. A tak se hra pořád opakuje, než dojde papír:)..
Pak už stačí jenom jednotlivá „povedená:)“ dílka svému okolí přečíst.

TIP IN! Zkoušely jsme v redakci, užily si legraci. Hurá, nejsme žádná dřeva, máme i básnická střeva.

 

Žrout

Potřeby: co kdo rychle sežene:)

Počet hráčů: neomezený

Rozdělte se na 2-3 skupiny a ve své skupině si zvolte nejmenšího ze skupiny, to bude„žrout“. Po zaznění signálu, se všichni kromě žroutů rozběhnou po místnosti (domě, klubovně, faře...) a shánějí jakékoliv kusy oblečení, kterými musí následně svému žroutovi udělat co největší břicho. Břicho musí být oblé, bez ostrých hran. Měří se obvod břicha a počet věcí v něm.

TIP IN! Důležitý je daný časový limit.

 

Nemocná ZOO

Potřeby: slané tyčinky

Počet hráčů: nejméně čtyři

Všechna zvířata v ZOO onemocněla, každé jinou nemocí, ale ani jedno nemůže plynule mluvit.

Na papírky napište jména zvířat a jejich nemoc. Každý si vytáhne jeden ( např. žirafa - křivice). Cílem hráčů je prozradit ostatním, jaké zvíře představují a jakou trpí nemocí. Mezi předními zuby ale přitom musí mít v puse přibližně polovinu tyčinky.

Tip IN! Dejte si záležet na názvech jednotlivých nemocí. Oblíbená je střevní chřipka, zánět karpálních tunelů, křečové žíly, křivice nebo mononukleoza:). Určitě přijdete i na řadu dalších. V každém případě nám to v redakci pořádně zamotalo jazyk.

 

Živé pexeso

Potřeby: dobrý nápad:)

Počet hráčů: neomezený

Vyberte si dva hráče pexesa, kteří odejdou za dveře. Ostatní se stávají kartičkami pexesa a utvoří dvojice. Každá dvojice si vymyslí krátkou „scénku“ (např. lusknou prsty, mrknou, zazpívají první slova známé písničky, napodobí zvíře, řeknou hlášku z filmu,...fantazii se meze nekladou!). Potom se všichni rozestaví, stejně jako pexeso, do řad a sloupců. Přijdou hráči, střihnou si a kdo vyhraje, ten první „otáčí kartičku“ a hledá k ní dvojici. „Pexesová kartička“ po vyvolání předvede to, co si s parťákem připravila. Vyhrává hráč, který získá nejvíce dvojic. Poslední dvě „neotočené kartičky“ zase odejdou za dveře a hra může pokračovat dál...

 

Jedno slovo

Potřeby: pohotovost

Počet hráčů: 4 – více (kdo nechce hrát, je obecenstvo – bavit se budou všichni:))

Hráči si sednou vedle sebe, čelem k obecenstvu, pokud hrají všichni, je lepší kruh. Zvolte si žánr nebo téma - pohádku, scifi, příběh na téma rodina, škola, kolo, ponožka, silvestr...prostě co vás napadne. První řekne jakékoliv slovo, druhý další, atd. Tím začnete tvořit děj, někdy hodně zamotaný….Pokračujte pořád dokola až do úplného vyčerpání slovní zásoby nebo smíchu:).

Přeju vám hravě:) prožitý víkend. Marie

Inspiraci jsem našla na www.hranostaj.cz

Autor fotografie:  Zbyněk Pavienský


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz