Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

koktejl-a-more-zxf_i44.jpg

Víkendové čtení: Nejlepší ovocné drinky

Hurá, léto je tady! A máloco mu dodá takovou šťávu jako čerstvé ovoce. Právě ovocem je inspirovaná následující sada nealko nápojů všech možných barev a chutí.

Letní střela

Ingredience podle chuti a velikosti strávníků :-).

Jahody, maliny, a višně dáme do mrazáku min. na tři hodiny, přichystáme si i ledové kostky zajímavých tvarů a tonik.

Těsně před příchodem návštěvy dáme ovoce a led do sklenice, a přelijeme tonikem. Může být i obyčejná voda s mátou, nebo meduňkou. Přidáme brčko a párátko na lovení ovoce.

Pomeranče na ledu

Na jednu porci: 80 ml pomerančového džusu nebo šťávy z čerstvého pomeranče, 80 ml toniku, pomeranč nakrájený na plátky, višně, slámka, míchátko

Do vyšší sklenice dáme nejdříve pořádnou porci kostek ledu, potom nalijeme pomerančovou šťávu a přidáme stejné množství toniku. Sklenice ozdobíme plátkem pomeranče a višní a podáváme se slámkou a míchátkem. V jednoduchosti je krása.

Utopený ananas

Na jednu porci: 60 ml ananasového džusu, 40 ml smetany, kokosový sirup podle chuti. Na zdobení ananas nakrájený na trojúhelníčky, led, slámka. Šejkr nebo mixér

Džus, smetanu a trochu kokosového sirupu promícháme buď v šejkru, nebo pomocí mixéru a přelijeme do vyšší sklenice naplněné částečně ledem a ozdobíme trojúhelníčkem ananasu a brčkem.

Fialová mánie

Na jednu porci: 100 ml. Vody, 100 ml. Mléka, dva kopečky zmrzliny (vanilkové) a cca 200 ml. Borůvek (černého rybízu). Mixer.

Umixujeme borůvky v mléce a vodě. Na dno sklenice dáme dva kopečky vanilkové zmrzliny, přelijeme koktejlem a zdobíme celými borůvkami. Na dozdobení se může použít i šlehaná smetana.

Růžový panter

Na dvě porce: 150 g malin, 2 vyzrálé banány, 200 ml kokosového mléka, med podle chuti. Mixér

Maliny opláchneme, banány oloupeme a nalámeme na menší kousky a společně s kokosovým mlékem všechno umícháme v mixéru. Pro sladší variantu přidáme med podle chuti – jedna lžička by mohla stačit. Výslednou směs přelijeme do větší širší sklenice a můžeme podle fantazie dozdobit třeba mátou.

Dobrou chuť! Marta a Majka

Autor fotografie:  Wilerson S Andrade CC BY - SA 2.0


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz