Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-darkem-heg_i49.jpg

Víkendové čtení: TIPY NA ORIGINÁLNÍ VÁNOČNÍ DÁRKY

Určitě i vy, stejně jako já, v těchto dnech přemýšlíte, čím potěšíte svou rodinu nebo kamarády o blížících se Vánocích. Pokud byste rádi někoho obdarovali zaručeně originálním dárkem a neutratili za něj příliš mnoho peněz, zkuste se inspirovat těmito tipy.

Kalendář s rodinnými fotkami

Kalendář je věc, kterou má doma snad každá rodina. O co příjemnější bude otáčet listy dalších týdnů či měsíců, když se z nich na celý dům budou usmívat třeba vaše rodinné fotografie. Tisk kalendářů s vlastními fotografiemi nabízí spoustu firem, třeba i na internetu.

Hrníček s fotkou, která mizí a zase se objevuje

Na tento nápad mě přivedla spolužačka Klárka, které právě takový hrníček dostala. Jedná se o speciální potisk hrnku, který tepelně reaguje. Pokud si do takového hrníčku uvaříte čaj, pomalu se začne objevovat obrázek, fotografie, kterou na něj necháte natisknout. Jak čaj chladne, postupně mizí i obrázek.

Porcelán s vlastním motivem

Vlastnoručně vyrobený dárek je mnohdy zárukou toho, že své blízké opravdu potěšíte. Co takhle miska, hrnek nebo konvička s vlastní kresbou? Stačí si koupit bílý kus nějakého nádobí a barvy na porcelán, které dnes v obchodech dostanete i ve formě fixu. Pak už jen misku nápaditě pomalujete, a necháte v troubě „vypálit“. Na kolik stupňů vypalovat, se vždy zeptejte prodejce barev.

Polštářek s vlastním motivem

Další z řady tvořivých dárků. Sama jsem loni podarovala polštářek, který jsem jako čistě bílý koupila a fixami na textil pokreslila. Zapojte fantazii a uvidíte, jak takový dárek potěší.

Bylinkový olej do kuchyně

Tip na výborný dárek do maminčiny nebo babiččiny kuchyně. Vyrobte domácí ochucený olej, který se výborně hodí do salátů a dodá mu zajímavou chuť. Přelijte si nejlépe olivový olej do nějaké hezčí dárkové lahvičky a přidejte do něj buď celé lístky bazalky (bazalkový olej), snítky tymiánu (tymiánový olej) nebo jiné bylinky, které máte doma rádi.

Domácí koupelová sůl

Dárek vhodný snad pro každého člena rodiny. Pořiďte si pytlík nebo lahvičku, ve které domácí koupelovou sůl podarujete. Jako první vrstvu na dno nasypejte asi 3 cm hrubozrnné mořské soli, na ni stejnou vrstvu sušených bylinek (vybírejte spíše z jednoho druhu: levandule, heřmánek, růže, měsíček, …) Ve střídavém sypání pokračujte až nahoru tak, že poslední vrstva bude sůl. Na závěr přilejte lžičku olivového oleje, a pokud chcete vůni zintenzivnit, tak přidejte pár kapek esenciálního oleje.

Krásné a tvořivé dny přeje redaktorka Ilča

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.
 

Autor fotografie:  Gorilla DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz