Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

svatojan-reklama-eif_i42.jpg

Svatojánská kolej – vyšší odborná škola pedagogická

Jsme Lenka a Terka, studentky ze svatojánu, školy, která se nám stala druhým domovem. Nevěříte? Seznamte se:)!

Škola základ života

V malebném údolí v okolí karlštejnských lesů se krčí kostelík, jehož součástí je vyšší odborná škola pedagogická. Tato škola nabízí vzdělání pro každého, koho baví práce s dětmi a chce se stát učitelem/učitelkou v mateřské škole. Díky menšímu počtu studentů zde vládne rodinná atmosféra.

Důležitá je praxe

Pro děti z okolí pořádáme v létě se spolužáky příměstské tábory. Připravujeme také divadelní představení pro berounský dětský domov a pro seniory v Rudné u Prahy. Už od prvního ročníku chodíme na praxi do mateřských školek, dětských domovy, družiny nebo prvních tříd. Máme pak lepší představu o tom, co nám jde a co ne a na co se máme více zaměřit.

Spolupráce s německou školou

Velkou výhodou je spolupráce se školou v Německu, která nabízí dvoutýdenní praxi. Máme tak možnost praxe v cizí zemi a může tak porovnat jiný způsob vzdělávání a ještě k tomu si vylepší jazykovou úroveň.

(ne)Obyčejné aktivity

Škola nabízí spoustu aktivit a předmětů, ke kterým by se člověk ne vždy dostal. My jsme si například vybraly předmět čínštiny. K něčemu takovému bychom se jen tak asi nedostaly a ani by nás to nenapadlo. Pan Fellner dokáže čínské znaky vysvětlit jak významově tak z historického hlediska. Máme zde několik zajímavých výtvarných předmětů, ve kterých jsme si vyráběly výrobky z keramiky, lýka, vosku a dalších zajímavých materiálů. Během hodin tělocviku jezdíme třeba na kole a končíme zmrzlinou v kiosku v Berouně. Kdo by odolal?

Mše svaté i divadelní představení

Každý týden probíhají mše. Během svátků se do liturgie výrazně zapojujeme i my studenti.

Možnost studia v zahraničí

Škola nabízí studium v Severním Irsku a v Německu v rámci programu Erasmus+. My jsme vyrazily do Belfastu v Severním Irsku. Studovaly jsme na škole St. Mary´s University College. Všichni tam byli hodně přátelští a nechtělo se nám domů. Během celého pobytu jsme měly možnost poznávát okolí, lidi a jejich kulturu. Poznaly jsme mnoho lidí z celého světa a vytvořily si nová přátelství. Zdejší škola nám dopřála dostatek času na cestování. Mohly jsme tak navštívit Světově proslulé Giant´s Causeway, trochu houpající se most Carick-a-rope Bridge, místa, kde se natáčel seriál Hry o trůny a další zajímavá místa. Dále jsme si udělaly výlet i do Dublinu a Londýna. Měly jsme také možnost mít pět týdnů praxi v místní základní škole.

Svatojánská kolej je místo, o kterém se nedá jen psát, to si musí každý prožít sám. Člověk zde nalezne svou druhou rodinu.

Tereza a Lenka

Zaujala tě tato škola? Přihlášku ke studiu můžeš zaslat do konce srpna 2018.

https://www.svatojanskakolej.cz/

https://youtu.be/HFKohABSkvY

 

foto: archív školy

 

Autor fotografie:  svatojánské koleje vyšší odborné školy


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz