Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-na-poli-dxf_i21.jpg

Konec letních lásek

Někdy se stane, že se člověk o prázdninách zamiluje a už v září či v říjnu pozná, že je všechno jinak. Pojďte si přečíst, co jsme o letních láskách zjistili my.

Začali jsme spolu randit na začátku prázdnin. Chodili jsme na přípravné schůzky ohledně letního tábora, pak jsme jeli na tábor, vídali se téměř každý prázdninový den, jezdili do kina nebo jen tak seděli u rybníka...

Pak najednou začala škola a já jsem měla opět spoustu povinností, mimoškolních aktivit a akcí díky těmto aktivitám. On nedokázal pochopit, že jsem mimo prázdniny opravdu zaneprázdněný člověk, protože sám měl celý týden volný. A když mu začalo vadit, že mám o víkendu taneční vystoupení nebo že někam jedu se scholou, zjistila jsem, že to takhle dál nejde. On se trápil, že se mnou nemůže být denně, já jsem cítila věčně svíravý pocit z toho, že nic nestíhám, že je mi líto, že tomu nerozumí a že mi mé vytížení vyčítá,“ napsala nám jedna naše bývalá čtenářka.

Jiný příběh, ale s podobným koncem, nám poslala Vendy

Před dvěma lety v létě jsem zažila velmi příjemný vztah. Potkali jsme se na začátkem prázdnin na vikariátním výletě. Hodně jsme si tenkrát povídali, ale chodit jsme spolu začali až po výletě. Celé prázdniny jsem z toho měla radost, byly to skvělé dva měsíce. Jelikož jsme spolu začali chodit celkem narychlo, postupně mi začalo docházet, že to asi nebyl nejlepší nápad. Vyvrcholilo to tím, že jsem zjistila, že mám ráda úplně někoho jiného, takže po prázdninách jsem to definitivně ukončila. Naštěstí jsme se rozešli v dobrém a doteď jsme kamarádi.

 

Očima kluka: Jednou jsem měl děvče, se kterým jsme se poznali o podzimních prázdninách, ale bydlela nedaleko, tak jsme spolu trávili volné chvíle odpoledne či večer. Jezdili jsme spolu na různé akce, měli jsme se opravdu rádi a těšili jsme se na prázdniny, kdy jsme měli zažít i něco společně. Prázdniny opět uběhly jako voda a zase přišlo září. Já šel tehdy na školu do jiného města a znamenalo to nebýt si tak blízko. Ale slib zněl, že se budeme potkávat jednou za měsíc ve studentském městě a jinak o víkendu u nás. První měsíc to bylo OK. Prohlídka večerního studentského města, restaurace… Pak mi jednou volala a podle hlasu jsem poznal, že není něco v pořádku. Nechtělo se mi věřit, že najednou z ničeho nic by měl být konec…

Mini anketa: Proč letní lásky končí tak rychle

Na člověka působí o prázdninách spousta romantických vlivů, kterým snadno podlehne (teplé večery, dechberoucí západy slunce, přítmí letního kina). (Alli)

Chování na táboře nebo na dovolené může být jiné než ve škole. Také si myslím, že po skončení dané akce se ti dva nemusí vídat tak často, bydlí od sebe daleko, a tím se vztah naruší. (Vendy)

Podle mě vztah, který moc rychle začne (známe se několik dnů a už spolu „chodíme“) většinou i stejně rychle skončí. Je lepší být nejdřív kamarádi a delší dobu se poznávat. Člověk se tak vyhne poprázdninové bolesti. (Anežka)

Jak se vyrovnat s rozchodem? Co vám pomohlo?

  • čas – i když se ze začátku může zdát, že nás bolest zničí, po čase všechno přebolí
  • jiní kluci, kteří o mě měli zájem
  • moje kamarádky a lidé, co se za mě modlí
  • vypovídat se kamarádce, sestřenici, zkrátka někomu blízkému
  • vyplnit svůj čas nějakou smysluplnou činností, aby člověk nezůstával sám se svými bolestnými vzpomínkami
  • to, že jsem ho už nikdy potom neviděla a jednoduše zapomněla
  • noví přátelé a nové zážitky

 

Očima kluka: Mrzelo mě, že to skončilo tak náhle, jako smrt někoho blízkého. Nejspíš jsem to tehdy šel někam vyběhat, abych z toho „nezcvokl“.

Petra

(časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  arthurhidden DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz