Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-u-okna-drq_i80.jpeg

Zápisník redakce: Čas

Taky se vám někdy zdá, že jste/jsme všichni nějak moc„zrychlení“? Fůra učení, kroužky, mobil, facebook, Instagram, hlídání mladšího bráchy, návštěvy, nákupy, počítač, mobil, facebook, Instagram, pokec s kámoškou a je večer?? Hodně teď přemýšlím nad jednou knížkou, malou, ale o to bohatší obsahem. Je od francouzského kněze Gue Gilberta a jmenuje se Štěstí.

Píše o tom, jak štěstí najít, prožívat a sdílet. Chtěla bych se s vámi podělit o jednu její část. Mluví o umění dopřát si čas.

Píše: Dopřejte si čas na pomalost. Odmítněte spěch, vyhraďte si čas pro sebe a žárlivě ho střezte! Jako starší člověk zpomaluji ten svůj rychlovlak, jinak bych byl už dávno nahraný. Během prázdznin zapomeňte na počítače a mobily a promýšlejte si v tichu amlčení své priority.... Umět ztrácet čas, snít... Být o samotě, i kdby to mělo být jen na čtvrt hodiny denně, je absolutní priorita. Není to ztracený čas. Díky tichu naopak čas získáváme.

Pomaličku se blíží krátké pololetní a potom i jarní prázdniny. Co říkáte, dáte jeden den, dopoledne nebo alespoň hodinu denně bez mobilu, fb, televize nebo počítače? Už vás slyším, jak zděšeně přemýšlíte: „A co jako budu dělat????“ Nabídek je fůra: dobrá knížka, návštěva prarodičů, procházka, sport, spánek:)... + 15 minut jenom sama pro sebe. A jak říká Guy Gilbert:

Není to ztracený čas. Díky tichu naopak čas získáváme.

Zkusíme to? Marie

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  Antonioguillem Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz