Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kluk-s-holkou-ted_i52.jpg

Zápisník redakce: Vymodlený kluk

Dostala jsem otázku, jestli můj manžel je ten vymodlený, za kterého jsem prosila a kterého mi poslal Bůh. No, tak jak to tedy je?

Víte, když se modlíme, většinou Bohu okamžitě servírujeme naše představy. Když se máme modlit o moudrost, říkáme, že chceme jedničku z matematiky, když jsme líní, modlíme se, aby měl autobus zpoždění. Když chceme poznat opravdovou lásku, prosíme o modré oči, černé vlasy a motorku.

Naše modlitby jsou vlastně jen seznam na „nákupním lístku“ a my si jdeme k Bohu, přesně pro tu věc, která nám chybí, kterou potřebujeme a která je podle našich představ. Hodíme otčenáš a on vypadne krásný vysoký kluk s modrýma očina a skvělou motorkou, kterého mi budou všichni závidět. Pravda je… sorry jako, nefunguje to.

Ani můj manžel není vymodlený, v tom smyslu, že by měl všechny tělesné parametry hereckého idola a milionové konto popové hvězdy. Má ale smysl pro humor (jak já se s ním ráda směju :-) ), je ochotný pomoci, když mi není dobře, místo milionů na kontě má miliony nápadů. Když jsem se za svého mažela modlila (což doporučuji a v lednovém čísle takovou modlitbu máme) určitě jsem si ho takto nepředstavovala. Ale my se nemáme modlit o konkrétního člověka, máme se modlit za jeho vlastnosti, za jeho postoje, za to, aby jeho víra byla jeho posilou a Ježíš jeho přítelem. Aby to byl kluk, o kterého se můžete opřít a ne, že on si opře o vás motorku. :-)

Když se modlíme za budoucího životního parnera, naše oči budou chtít vidět, kromě jeho zevnějšku, i jeho povahu a ta je 1000x důležitější než podmanivý úsměv.

Vaše Majka St

 

Modlitba za budoucího manžela

Věrný Bože, budeš-li chtít, jednou vstoupím do manželství. Ať už je mým životním partnerem kdokoliv a ať je kdekoliv, už dnes tě za něj prosím: Žehnej mu dnes i každý den, chraň ho před falešným citem a před zraněním na těle, na duši a na srdci. Dej, ať oba pozorně, klidně a s důvěrou vyhlížíme jeden druhého, a podle své vůle nás sveď dohromady. Amen.

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

Autor fotografie:  Focus Pocus LTD Dolarphotoclub


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz