Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kamaradi-voj_i99.jpeg

Zápisník redakce: Ano a rád/a!:)

Rekreační chata na Dálově plná dětí se probouzela do nového dne. To ale ještě nikdo netušil, že i po letech na něj budeme všichni vzpomínat jako na den D!:)

Ten den nás totiž čekal 10km pochod krásnou lesní krajinou. Když se to večer děti dozvěděly, padaly hlášky tipu: „To snad néé“ nebo „V takovém vedru?“„To ale nemyslíte vážně, že ne???“ Ale my jsme se nenechali odradit a další den ráno před nastoupenou „jednotkou“ hlavní vedoucí Staňka vysvětlovala, že našim cílem není zdaleka jenom dojít do cíle, ale něco daleko lepšího. V cíli nás totiž všechny čeká překvápko! Ale to samozřejmě taky není všechno, musíme si ho zasloužit. Teď už byl zvědavý i Jenda, který se večer nejvíc rozčiloval. A Staňka pokračovala: „Zahrajeme si hru Ano a rád! To znamená, že cokoliv, o co vás někdo požádá, uděláte s úsměvem a navíc po cestě neřeknete ani jedno sprosté nebo škaredé slovo. Hra začíná hned po odchodu z chaty a končí v cíli. Kdo nesplní úkol, udělá 30 dřepů a pokračuje se dál...“ Ze začátku to vypadalo, že to děti asi nebude moc bavit, ale to jenom ze začátku. Pak přišly na to, že to vlastně může být i dobrá zábava. Než jsme se všichni dostali do 10 km vzdáleného Šternberka, tak některé děti darovaly hrsti plné malin kamarádovi, jiné zase nesly kousek kamarádku na zádech, a další třeba děkovaly značce, že nás vede do města.:) I ti největší „experti“ mluvili po cestě jak andělíčci. Jasně, během této 10 km trasy několik desítek dřepů i s výskokem regulérně proběhlo, ale děti se zase snažily dál… A na konci nás opravdu všechny čekal poklad: Lístky na večer do kina. To bylo radosti!

Možná si teď říkáte, byla to jenom obyčejná hra. To je pravda. Ale víte, co jsme se všichni po cestě naučili? Že mluvit se dá i celých 10 km bez jakékoliv vulgarity a dělat druhému radost vlastně nemusí být ani moc těžké. Často si na to vzpomenu, když se mi do něčeho nechce – ano, a ráda! A věřte nebo ne, jde mi to pak o trošku líp!:)

Krásný víkend. Marie

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  Scott Griessel Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz