Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

venecky-rpb_i53.jpg

Zápisník redakce: Změna je život

Kdo si myslí, že se v redakci nudíme či dokonce stagnujeme, tak ten se šeredně mýlí. Od nového školního roku je u nás zase všechno jinak. :-)

V červnu jsme se rozloučily s našimi stávajícími pomocnými redaktorkami, které ještě občas něco napíší, ale jen tak z nostalgie :-).  Na začátku léta jsme už měly, já i Maruška, naše produkční, nervy na dranc. Některé holky totiž dělaly bakalářky, jiné přijímačky a redaktorka Martinka všechno dohromady. A protože nejsme jen kolegyně z práce, ale i přátelé, měly jsme ve zkouškovém nervy na pochodu a před státnicemi žaludeční neurózy, jako by to bylo naše vlastní studium.

Najednou bylo po všem. Stresy pominuly a najednou tu v redakci bylo prázdno. Naše cesty se rozešly. A naše kolegyně už mají svůj život, své profese a my můžeme jen vzpomínat. Já vím, že život jde dál, ale občas se takto zastaví a vy si uvědomíte, že opět něco krásného skončilo.

Nastala však otázka. Co dál? Kdo tu bude při poradách nad dalšími čísly sedět? Pár tipů, které jsme měly, nevyšly a skoro to vypadalo, že tu budeme snad samy. Ale Bůh je ohromný a náš časopis mu leží na srdci. Opravdu v to věřím. Když jsem totiž koncem srpna odjížděla na dovolenou, situace nebyla nijak optimistická a tak jsem to svěřila, s velkou důvěrou Bohu a sv. Terezičce (naší patronce). A když jsem přijela, čekal mě mail od Veroniky. Byl ve smyslu: Hurá, jsem na žurnalistice, splnil se mi sen. Můžu u vás mít praxi? Hleděla jsem na monitor a nevěřila svým očím. JASNĚ, ŽE CHCEME! A pak se ozvala Lucka. Šikovná dívka z Církve bratrské. Takže jsme opět kompletní a navíc ekumeničtí. Takže díky Bohu a Brnu (kde teď obě nové redaktorky bydlí), můžete zase otevírat časopis a číst v něm články, luštit testy a chytat moudra. :-)

Samozřejmě, že jsme to náležitě oslavily. Kávička a zákusek to jistí, jak můžete vidět na úvodní fotce.

A na vás mám prosbu. Občas si na nás vzpomeňte a hoďte otčenáš, ať se nám dobře pracuje, studuje a vám dobře čte IN!

Za celou redakci děkuje šéfredaktorka Majka

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

Autor fotografie:  Marie Stejskalová


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz