Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

prekvapeni-tmx_i42.jpg

Zápisník redakce: Moje poprvé aneb Jak jsem šla dělat rozhovor

První pokusy většinou nedopadnou moc dobře, to každá z nás určitě zakusila na vlastní kůži. První sjezd na lyžích, první tóny vylouděné na hudební nástroj – nebo kupříkladu první várka vlastnoručně upečeného cukroví:).  I já jeden takový první pokus nedávno zažila – svůj premiérový živý rozhovor pro IN! Asi uhodnete, jak to dopadlo.

Celá natěšená na novou zkušenost jsem se vydala na sraz se slečnou, kterou jsem měla vyzpovídat. Vybavená arzenálem plně nabité baterky a vždy připraveného záznamníku v telefonu jsem dorazila do čajovny, kde jsme se měly setkat.

Atmosféra byla skvělá – posezení v hezkém orientálním prostředí s příjemnou hudbou v pozadí, navíc slečna se ukázala jako sympatcká osůbka. Než mi obsluha přinesla čaj – který byl mimochodem výtečný :) - stihly jsme ledacos probrat a navzájem se trochu poznat.

Příchozí čaj jsem brala jako signál ke startu. Vytasila jsem se s mobilem a spustila záznamník. Vesele jsem ze sebe chrlila otázky a přístroj v mé ruce dychtivě ukládal odpovědi.

Aspoň to jsem si myslela...

Asi po půl hodině jsem usoudila, že máme hotovo a vypnula jsem záznamník. Pro jistotu jsem zkontrolovala, jestli se zvukový soubor uložil, abych si mohla definitivně poblahopřát k úspěchu. Ale ouha.

Sotva otevřu seznam záznamů zvuku, mobil mi vesele hlásí, že žádná nahrávka neexistuje. Nedovedete si představit, jak ve mně uhodilo.V duchu jsem prosila mobil, aby se nade mnou slitoval a nahrávku při opětovném načítání seznamu třeba nějak vyčaroval. Ale ten neřád ne a ne spolupracovat.

S pocitem neuvěřitelné trapnosti jsem se přiznala své společnici a celému incidentu jsme se nakonec společně zasmály. Dokonce mi nabídla, že mi na otázky znovu odpoví.

A co jsem si z toho odnesla? No, v prvé řadě značnou nedůvěru ve svého „chytrého“ mobilního kamaráda. Ale hlavně: když se mi něco nepovede, je lepší si s tím nedělat zbytečně hlavu a zkusit to znovu. Je potřeba se občas vlastním chybám zasmát a jít dál, nevzdávat to.

Jak praví jedno prastaré moudro: chybami se člověk učí!

redaktorka Verča

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Yuiriy Shevtsov


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz