Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-na-louce-buv_i71.jpg

Zápisník redakce: Jak si zpestřit těžký den

A je to zase tu. Deváťačky a maturantky se po dvou dlouhých měsících vrací do školy. Mnohé z vás toho určitě mají až nad hlavu a celé dny leží v učení. Asi si teď říkáte: jak si máme zpestřit den? Vždyť je to nuda, pořád jen dohánět všechnu tu školní látku k přijímačkám a k matuře. K cíli vede i lepší cesta, kterou si hned ukážeme.

Já vím, žádnou z nás nebaví celé dny vysedávat u učení a častokrát poslouchat obavy rodičů, abychom všechno dobře zvládly. Musíš si však uvědomit, že to s tebou máma s tátou myslí vždycky dobře a chtějí aby ses měla v životě co nejlépe – k čemuž patří i ta dokončená maturita nebo úspěšné přijímačky na vysokou nebo střední školu. Současně je ale potřeba, aby ses během těchto náročných dní cítila dobře a spokojeně i ty sama. Jak na to?

Jednoduše. Každý den by ses měla mít na co těšit. Ať už je to super film, na který se večer za odměnu koukneš, nebo procházka a pokec s kámoškou. Mnohdy stačí úplné drobnosti – třeba sladká tečka na závěr každého učení 😊 Život je krásný dar, který jsme dostaly od Boha a nic mu za něj nemusely dávat na oplátku. Vlastně až na jednu věc – Bůh si přeje, abychom mu každý nový den oplácely radostí a chutí žít naplno.

I když přijdou dny plné nepříjemných povinností nebo smutku, Bůh je stále s námi a pomáhá nám vše znovu v dobé obrátit. I na tom nejhorším dni se dá najít alespoň jedna pozitivní věc – jen to zkus a uvidíš! Musíš se celý den učit? Poznáš spoustu nových věcí a vysloužíš si tím třeba další den volna. Musíš se starat o bráchu, který ještě do školy nemůže? Máš šanci se s ním ještě víc sblížit a navíc rozvíjet kreativitu při vymýšlení nových činností, kterými se můžete zabavit.

Takže nezapomeň: v každém dni se skrývá něco krásného. Pokud nic nenacházíš, udělej si radost něčím co máš ráda a tvůj den bude hned lepší. Život je o těch krásných chvílích, na které se můžeme stále těšit. A byla by přece velká škoda nevyužít všeho krásného, co nám nabízí 😊

redaktorka Verča

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  angiolina DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz