Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holce-jde-para-z-usi-mso_i47.jpg

Zápisník redakce: Neboj se vypnout

Uff, zase se na mě valí spousta věcí ze všech stran. Zítra píšu čtvrtletku z matiky, pozítří musím celý den hlídat bráchu a do toho mě ještě jako bonus začíná bolet v krku...Už toho mám dost. Musím aspoň na chvíli úplně vypnout.

 

 

 

Našla ses v tomhle popisu i ty? Pokud ano, je načase něco změnit. A to rozhodně k lepšímu.

Znám to – občas jsou chvíle, kdy se zkrátka točíme ve víru spousty nedořešených záležitostí, které se samy od sebe nevyřeší. Než se do něčeho takového pustíme, je třeba položit si tři zásadní otázky: Cítím se dostatečně odpočatá a připravená? Není toho na mě poslední dobou příliš? Udělala jsem si v posledních dnech chvíli času jen pro sebe?

Odpověď zní ne? Tak to je rozhodně čas na změnu. A hned se dozvíš proč :)

Odpočinek je totiž pro tělo i mysl nesmírně důležitý – a rozhodně na něj má každá z nás právo. Dokonce i před velkými písemkami je víc než prospěšný. Odpočatý mozek se toho přece jen zvládne naučit více než ten unavený – a věř tomu nebo ne, půjde mu to dokonce lépe. Neboj se dávat si během učení pauzy na nějaké odreagování – koukni se na film, zajdi s pejskem na procházku nebo si jen tak pusť oblíbenou hudbu a jednoduše „vypni“. Nech myšlenky jen tak bloumat od ničeho k ničemu a uvlolni se. Možná ti to zní jako ztráta času, ale opak je pravdou: i mozek zkrátka potřebuje dovolenou.

Kdykoliv se budeš cítit unavená a bez života, prostě a jednoduše na chvíli vypni a dělej to, co tě baví. To, co tě dokáže pořádně uvolnit. Zkrátka cokoliv, co ti dělá radost. Protože právě to ti dokáže nejlépe dobít baterky :)

Příjemné odpočívání přeje redaktorka Verča

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  69793015 pathdoc DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz