Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

princezna-wqu_i39.jpeg

Zápisník redakce: Pohádka z velkoměsta

Taky jste jako malé měli rádi pohádky? A která byla ta nejoblíbenější? Ovlivňují pohádky náš život?

Pohádky o princeznách nás, jako dívky, ovlivňují hodně. Tedy podle mého. Je totiž rozdíl, jestli nás ze spárů draka zachrání princ na bílém koni s divotvorným mečem, který si jede hledat dívku svého srdce nebo hloupý Honza, který se doma nudil, a tak šel na vandr a nebo o žádnou záchranu nestojíme, protože my ovládáme judo a v podstatě se umíme zachránit samy.

Ukážu vám, jak by to asi vypadalo v praxi a ve víru velkoměsta.

Jana spěchá na vlak. Táhne za sebou velký kufr. Naštěstí má kolečka, takže je jeho přeprava jednoduší, nicméně po kostkované dlažbě jí nejede tak rychle, jak by si představovala. Vlak jede za deset minut a ona je odhodlaná to stihnout, i když to bude opravdu zápas s časem. Dobíhá k přechodu. Jo, to ještě stihne. Vstupuje na přechod. Ale ne! Kolečko kufru se ji zapříčilo ve víku do odtokové kanalizace. (Doufám, že chápete kam :-) ) Na druhém konci přechodu se rozsvítil červený panáček a ona stojí ve vozovce s uvězněným kufrem.

Verze 1/

K přechodu se blíží mladík. Na přechodu se něco děje. Vidí, že na silnici stojí dívka bojující s kufrem. Auta z protilehlého rohu dostaly zelenou a míří na ni. Rozbíhá se, aby byl co nejdříve u dívky a mohl ji pomoct. Jana už má slzy v očích. To zatracené kolečko se jí prostě nepodaří vyprostit. Mladík dobíhá a společně se snaží kolečko nastavit tak, aby mezerou prošlo. Nakonec se podaří a Jana, kufr i mladík rychle odbíhají na ostrůvek. „Ahoj, jsem Martin,“ řekne a usměje se.

Verze 2/

K přechodu se blíží mladík. Na přechodu se něco děje. Dívka tam zápasí s kufrem a auta už mají zelenou a budou u ní co nevidět. Hej, tak to bude hustý! Vytahuje mobil, aby si scénu nahrál, protože tohle mu kámoši neuvěří. Jana bojuje s kufrem, kolečko se protáčí a nejde vytáhnout. Auta už jsou u ní a troubí a čekají až uhne. Ach jo. Co má dělat? Z jednoho auta vystupuje paní a míří k ní. Dobrá víla – na tu jsem ve výčtu zapomněla. Víla se snaží pomoci, ale nezvládá to. Totálně naštvaný muž z prvního auta přestává troubit, vystupuje. Chytne kufr, prudce s ním trhne. Kolečko padá do propadliště podzemních stok. Kufr je osvobozen a Jan poslána do příslušných míst.

Verze 3/

K přechodu se blíží mladík. Na přechodu se něco děje. Dívka tam zápasí s kufrem a auta už mají zelenou a budou u ní co nevidět. Rozbíhá se. Jana vidí, jak se k ní blíží auta, zároveň slyší volání. „Neboj, já ti pomůžu.“ Otočí se a vidí mladíka, jak k ní běží odhodlaný pomoci. „Ne!“ křikne. „Nepřibližuj se ke mně. Já to zvládnu sama!“ Má už jen pár vteřin, než první auto bude těsně u ní. Slyší jak troubí. Musí se soustředit! Zavře oči, najde v sobě poslední zbytky své síly a nadzvedá poklop a i s kufrem ho odnáší na protější ostrůvek. Těsně za ní projíždí auto a ona cítí závan jeho výfuku na svých nohách. To bylo o fous!

A jakou pohádku žijete vy? Doufám, že tu svoji originální a neotřelou. :-)

Pohádkový víkend přeje Majka St

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  zinkevych Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz