Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kufr-na-prazdniny-vmy_i36.jpg

Zápisník redakce: Parťák

Jsem tak akorát velký, abych zbytečně nepřekážel, ale zároveň dokázal spolknout dostatek věcí. Jsem na kolečkách, abych usnadnil své majitelce námahu s mým zvedáním. A jsem ohromně zvědavý, kam mě ještě za můj život vezme na výlet. Kdo jsem? Přece Verčin parťák, cestovní kufřík!

Pamatuju si ten okamžik, když mě Verčini rodiče vylovili z řad mých kamarádů v obchodním domě. Byl jsem tehdy ještě mladý a nezkušený, sotva mi do sebe zapadly součástky. Konečně začne to pravé dobrodružství! zajásal jsem v duchu a nechal se odnést do auta. Tolik nových míst, které poznám...a těch zážitků! No jo, byly to nádherné vyhlídky.

Pamatuju si i ten moment, kdy mě představili mé nové majitelce. Hned jak jsem ji uviděl, věděl jsem, že my dva toho spolu najezdíme a zažijeme ohromně moc.

Dneska už znám každý podnik v obchodním domě, přes který pravidelně projíždíme. S každým hrbolkem na cestě či zadrkotáním tramvaje (neboli „šaliny“ dle Verčiného slovníku:)) se stávám silnějším a odolnějším. A pokud někdy sjedu z cesty nebo zaškobrtnu, nic si z toho nedělám. Pokaždé se těším, jaký náklad povezu tentokrát. Jednou jsem dokonce převážel malou dýni, se kterou jsem si cestou celkem rychle potykal – moc fajn holka. Její osud byl ovšem zanedlouho tragicky zpečetěn ve smetanové polévce. Jakkoli mě tato žalostná událost zasáhla, musím přiznat, že ta polévka vypadala naprosto výtečně, moc doporučuji. Ale vraťme se k tématu.:)

Vše, co znám ze svých cest, se postupem času mění – výkladní skříně obchodů, překážky na cestě i náklad, který převážím. Jedno však se přece jen nezměnilo: Verča a já jsme pořád nerozlučná dvojka. Za každých okolností mě podrží, nenechá mě upadnout a nikdy mě nezapomene vzít s sebou, když vyráží na dlouhou dobrodružnou cestu. Může mi svěřit cokoliv a ví, že její důvěru nezklamu a uchovám vše v sobě. Na oplátku se o mě stará tak hezky, abych s ní vydržel co nejdéle. A když se jeden o druhého budeme takhle starat i nadále, vydrží nám naše kamarádství možná i napořád.

A co ty, máš taky nějakého super parťáka?:)

Spousty dobrodružství prožité s tím správným parťákem přeje Verčin kufřík. redaktorka Verča

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  luigi giordano DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz