Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

priroda-s-duhou-mok_i97.jpeg

Zápisník redakce: O vděčnosti

„Doktor Vlach vždycky říká, že nejtrestuhodnější formou roztržitosti je, když se lidé zapomínají radovat ze života. Když přijímají královské dary osudu s přesvědčením, že je to samozřejmé. Probudí-li se člověk ráno zdráv a svěží v čisté posteli s vědomím, že za chvíli dostane teplou snídani, je to pádný důvod k tomu, aby vstal a aby zazpíval píseň díků nebo napsal oslavnou báseň na krásu života.“ Zdeněk Jirotka: Saturnin

Snažím se radovat ze života. Mám ráda, když vstanu do slunečného dne a mohu si udělat ranní voňavou kávu. Velice ráda se potkávám s přáteli. Nadšeně s manželem objevujeme nové hrady a zámky, které navštěvujeme. V údivu sleduju letní bouřku z gauče svého bytu a nadšeně pozoruji západy slunce.

Vzpomínám na jeden zimní večer, který byl vystřižený jako z filmu. S manželem a kamarády jsme se domluvili na večerní bruslení. Na malém náměstí město nechalo postavit kluziště se dvěma stánky s horkým čajem a všem účastníkům hrálo rádio se skvělou hudbou. Po první nejisté půlhodině na bruslích jsem se rozjezdila a najednou jsem objížděla celé náměstí! Hudba hrála a já jsem si připadala jako hrdinka z nějakého romantického filmu, kterou její kluk vzal poprvé na rande. Nebo jako člověk, který našel právě sebe, který právě pochopil smysl života. Asi to byla kombinace obojího. Po náročném roce, ve kterém jsem řešila pouze svůj špatný zdravotní stav, jsem si připadala konečně volná. Pro lepší balanc na ledě jsem měla rozpřáhlé ruce a připadala jsem si jako pták, který letí přírodou. Hudba hrála, já bruslila a modlila se.

V duchu jsem Bohu děkovala za tento osvobozující okamžik. Za to, že jsem, že mám hodného muže, milující rodinu a skvělé přátele. Za to, kde žiji, za to, kde bydlím, za to, co jím. Miluju obyčejné věci. Na nich totiž vidím, že se o mě Bůh stará.

A mám pro nás jednu výzvu: místo psaní oslavných básní na život si zkusme po dobu jednoho měsíce si někam poznamenat alespoň jednu věc, která nám ten den udělala radost. Tak budeme přesně vědět, jak se o náš Ježíš stará 😊 a za co Mu můžeme být vděčné.

Redaktorka Lucka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  TT studio Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz