Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

priroda-s-duhou-mok_i97.jpeg

Zápisník redakce: Mám pro tebe něco lepšího

Ahoj holky, e-mailem mi přišla tato věta: Bůh má jen tři odpovědi na každou naši prosbu: Ano, Ještě ne, Mám pro tebe něco lepšího. Je to jenom zbožná fráze, spam, který koluje po internetu nebo na tom něco bude?

Vzpomínám. Útržky z mého života běží jako zrychlený film: ekonomka, pajdák, balíky a IN! Nechápete? Vysvětlím:). Ekonomka, kterou jsem vystudovala, protože pedagogická škola, kterou jsem si tak přála, byla pro věřícího v nedohlednu. Tady vidím to "Ještě ne". Ale potom krásné tři roky s dětmi jako teta-vychovatelka v SOS vesničce - a tady už je jasné: "Mám pro tebe něco lepšího:)!" A já už ze zkušenosti vím, že to bylo mnohem, mnohem lepší, než jsem si jenom dokázala přestavit. A tak bych mohla pokračovat dál a dál...

A jak to souvisí s INem? Ta ekonomická škola mě vůbec nebavila, ale pro práci v redakci (o které jsem tehdy nevěděla vůbec nic, natož že tam budu někdy pracovat) mě naučila dvě důležité dovednosti: psát všemi deseti - a to se při psaní článků i čehokoliv jiného dost hodí, a za druhé - naučila mě různé úkoly udělat včas, což je pro to, aby časopis vyšel, také dost důležitá priorita:). A ty balíky? Kdysi dávno jsem pracovala dva měsíce na poště u balíkové přepážky. V redakci jsem pro vás šest let balila dárky do soutěží. A protože jsem měla praxi, docela mi to i šlo.

A to nejlepší nakonec. Vždycky jsem si přála pracovat s dětmi, mládeží. A teď je to všechno krásně propojené. I když to na začátku vypadalo bledě, vyplatilo se věřit. Dávno už to vím! Mám pro tebe něco lepšího tak u mě platí na celé čáře. Práce je totiž pro mě zároveň i mým velkým koníčkem.

Je září, začal školní rok a mnohým z vás se možná zdá, že některé předměty jsou úplně zbytečné a učení koneckonců také. Zkuste se zamyslet, jestli i pro vás neplatí: Ano, Ještě ne, Mám pro tebe něco lepšího.

PS: A já jenom dodávám, ale nemusí to být hned, chce to vydržet!

Přeji vám všem dobrý start. Marie

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

Autor fotografie:  TT studio Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz