Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-klobouckem-gzd_i58.jpeg

Zápisník redakce: Poradny a Diskuze

už jsou na našem webu známé a hodně využívané, což nás opravdu moc těší a máme z toho radost. V poslední době se nám ale stává, že se objevují dotazy typu: Nevím, do které rubriky napsat, jak dlouho trvá než, se dotaz dostane do Poradny a vy odpovíte atd… Tak si uděláme krátké opáčko a poradno- diskuzový rychlokurz. Jdeme na to:).

Diskuze

Diskuze jsou asi celkem jasné. Můžete si psát jak mezi sebou (Holky holkám), tak také nám do redakce (Do redakce) a v podrubrice Modlitby můžete napsat, na koho chcete myslet, za koho prosit, děkovat atd. Jsem moc ráda, že ve většině případů píšete slušně, ty neslušné hned mažeme, ale na to vás jak v Diskuzích, tak v Poradnách upozorňujeme. Chceme mít mezi sebou, i když se navzájem osobně neznáme, hezký a kamarádský vztah, a tam neslušné výrazy a vulgarismy rozhodně nepatří. A ano, pár už jsme jich s redaktorkou Martinou smázly!

Poradna

Rubrika Poradna je rozdělena na podrubriky: Láska, Škola, Rodina, Kamarádi, Péče o tělo a Víra. Podle toho, co vás trápí, na co se chcete zeptat, se rozhodněte a napište právě do té podrubriky, o kterou se jedná. Mám trable s kámoškou? Podrubrika Kamarádi. Jsem nešťastně zamilovaná? Podrubrika Láska. Štve mě brácha? Podrubrika Rodina atd…. Někdy je taky fajn, nejdřív si danou podrubriku, např. Lásku, prolistovat, a často uvidíš, že na podobný dotaz, jako máš ty, už jsme z redakce odpovídaly, a ušetříš práci sobě i nám:)…

Jak dlouho trvá, než na dotaz do Poradny odpovíme?

To je různé. Záleží na tom, o jaký dotaz se jedná. Snažíme se odpovědět do dvou až tří dnů (samozřejmě soboty a neděle máme i my volno a nepracujeme, a také o prázdninách máme 14 dnů dovolenou, kdy jsou D i P zavřené, ale to je na webu vždy zřetelně napsáno).

Pokud je to ale něco závažnějšího, prosíme o pomoc i psychology, lékaře, kněze a musíme si o té problematice i něco přečíst atd., a potom je samozřejmě i prodleva delší. Navíc kromě Poradny a Diskuze na webu máme ještě spoustu další práce na vytváření nových čísel časopisu, takže není to tak, že bychom měli na starosti jenom Poradny, i to je dobré vědět:)!

Vždy, když odpovídám na nějaký dotaz, představuju si, že spolu sedíme v redakci, popíjíme čaj, kakao nebo mlsáme něco dobrého a prostě si povídáme o tom, co vás trápí, těší a přemýšlíme společně jak na to:)… A vždycky nás hodně potěší, když nám napíšete, že vám to aspoň trošku pomohlo, protože kvůli tomu Poradny i Diskuze na našem webu jsou.

Tip z redakce

Na některé dotazy zkuste internetový vyhledávač (např. návod jak něco vyrobit, vysvětlení nějakého slova atd.). Vy dostanete odpověď ihned a nám to ušetří čas, který můžeme věnovat ostatním dotazům.

Novinka: zobrazení datumu a emailu

Náš web neustále vyvíjíme a vylepšujeme a myslíme si, že zobrazovat datum u dotazů pomůže zpřehlednit Poradnu a vám, tazatelkám pomůže snáze najít svůj dotaz. Uvedení emailu je bezpečnostní pojistka proti zneužívání poradny internetovými trolly, vtipálky a spammery a nebude samozřejjmě zveřejněn, takže se nemusíte bát žádného zneužití.

Krásný, a ještě prázdninový:), čas přeje Marie

 

 

 

 

 

Autor fotografie:  Zoom Team Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz