Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-na-lavicce-s-batohem-dqg_i71.jpg

Zápisník redakce: Kniha nebo mobil?

Ahoj! Víš, že i když je léto a chceš si užít volna a být s kamarády, můžeš si zároveň užít i odpočinek od mobilu a začít číst knihu? Tady je pár důvodů, proč bys to měla zkusit:

  1. Uklidníš si mysl - Když strávíš příliš mnoho času na mobilu, můžeš se cítit úzkostlivě a pod tlakem. Čtení knih ti může pomoci uvolnit se a přenést se do jiného světa.
  2. Zlepšíš svou koncentraci - Čtení knih vyžaduje soustředění a koncentraci, což může pomoci zlepšit tvé schopnosti při učení.
  3. Naučíš se nová slova - Čtení knih ti může pomoci rozšířit slovní zásobu a bude to užitečné při psaní slohovek nebo školních projektů.
  4. Získáš skvělý únik - Čtení knih může být skvělým způsobem, jak se odpojit od každodenního shonu a relaxovat.
  5. Rozvíjíš svou představivost - Když čteš knihu, musíš si představit děj a postavy v hlavě. To ti může pomoci rozvíjet tvou představivost a kreativitu. Tak proč nezkusit něco nového a dát tomu šanci? :-)


Tady je pár tipů

Pro ty, co mají rády trochu jinou realitu.

Kniha: Virtuální Realita

Autor: Martina Mátlová

Vydal:Yoli

https://www.yoli.cz/kniha/martina-matlova-virtualni-realita/

Proč si ji přečíst?

Zachariáš skončil po těžkém úrazu ochrnutý na vozíku a rezignoval na všechny své plány a sny – už žádné koncerty s kapelou, cestování, lezení po skalách ani přihláška na vysokou. Upíná se na svou práci ve virtuální realitě, která mu umožňuje se alespoň zdánlivě znovu postavit na vlastní nohy. Tady Zachariáš může předstírat, že je jeho život zase jako dřív, užívá si pocit, že znovu chodí, a dokonce potkává Annu. Každodenní rutinu naruší smrt Zachariášova kolegy, který pracoval v utajení jako agent Útvaru pro boj s virtuálním zločinem. Detektivové potřebují někoho, kdo dokončí jeho započatou práci a Zachariáš souhlasí…


 

Pro pohodářky, co mají rády příběhy a chtějí něco dozvědět

Kniha: Přísně tajné

Autor: Kateřina Šťastná

Vydal: Vydavatelství IN!

http://shop.in.cz/index.php?sh=1&druh=14&model=38&bid=-102395&bkod=&nosizes=1&cl=b#view

Proč si ji přečíst?

Připravte se na zábavnou a zajímavou cestu po světě vztahů. Sledujte příběh dvou kamarádek, Marušky a Sofie, které společně rozebírají témata jako chození s kluky, záhady mezilidských vztahů a překvapivé proměny vlastního těla. Jejich spolužačka Martina si myslí, že je dokonalá a Filip, hezký kluk, má rád jen krásné holky. Maruška a Sofie mají plno otázek, ale díky mamince jedné z nich přijdou na kloub všem palčivým otázkám od lásky, závisti až po opravdové přátelství. Připojte se k nim na této dobrodružné a poučné cestě!

 

Pro ty, co mají rády napětí

Kniha: Tragédie na Jevišti

Autor: Robin Stevens

Vydal: Fragment

https://www.fragment.cz/Search/Result/?Text=trag%C3%A9die%20na%20jevi%C5%A1ti&filter=%22notonlypurchasable%22%3Atrue

Proč si ji přečíst?

Hazel Wongová a Daisy Wellsová jsou kámošky, co milují záhady a myslí jim to opravdu dobře, skoro jako Sherlockovi Holmesovi. Tentokrát se ale Hanzel a Dasy vydávají do londýnského divadla Rue, aby čelily zcela nové výzvě – herectví. Budou účinkovat v představení Romeo a Julie a chtějí si to užít. Atmosféra v divadle ale není ideální. Žárlivost a výhrůžky střídají škodolibé naschvály, a když je pak nalezeno tělo, detektivnímu duu W + W dojde, že mají další případ. Dokážou zločin vyřešit dřív, než vrah udeří znovu?

 

Kniha: Zakázaná zóna Čarodějka

Autor: Myers Bill, Demoss Bob

Vydal: Samuel

https://www.gimel.cz/zakazana-zona--carodejka-xi-db2293#desc

Proč si ji přečíst?

Sarina, která je hvězdou televizního pořadu Kouzla, přijíždí do Crescent Bay na autogramiádu, kterou všichni fanoušci jejího pořadu milují a chtějí se s ní setkat. Hlavní hrdinka Rebeka je také zvědavá na setkání s Sarinou, ale Sarina šíří myšlenku, že vše je v pořádku. Rebeka však má pochybnosti a nevěří, že může být čarodějnictví dobré. Dokáže Rebeka odhalit skutečnou podstatu toho, co se skrývá za populáritou a povrchním dojmem?

Krásné čtení Majka St

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Konstantin Yolshin DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz