Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

vikendak-mast-oaa_i75.jpg

Zápisník redakce: Jeden film, video, svatý a citát

Občas se to tak sejde, že máte najednou tolik inspirace, že ani nevíte, co s ní.:-) Já jsem za poslední dobu měla inspirací hned několik a ráda se s vámi o ně podělím.

Jeden film

Mám ráda hezké filmy, které jsou oddechové, milé a pohodové. Tento nebyl ani milý ani pohodový, ale nečekaný. Prostě musím chodit a přemýšlet, co v něm bylo. Máte to někdy také tak?

Film s názvem Father Stu, je natočen podle pravdivé události a je o hledání místa v životě. Protože, když něco děláte, ale není to ono, někam patříte, ale není to ono, hledáte lásku a stále nic... Nic není takové, jaké bychom si přáli, je život naprd. Ale když máte vytrvalost, spoustu otázek a jste od rány, tak dokážete ze svého života vykřesat všechno, i když to není jednoduché. Stuart Long byl profesionální boxer, ale i když byl šampionem, vlastně se spíše bil se životem než se soupeři. Jednoho dne se rozhodl dobýt Hollywood. Tam místo skvělých rolí točil podřadné reklamy. Přesto se nevzdal. Potkal lásku svého života, ale ta dívka ho odmítala. Nevzdal to. Kvůli ní se dal pokřtít. Těžko říct, jestli je to ten správný důvod k přijetí víry. Pak ale přišel zvrat – autonehoda, zklamání, bolest a hledání nového smyslu. No, a jestli se chcete dozvědět, zda se nakonec ta vysněná dívka nechala oblomit, nebo Stuard našel jinou cestu, to už nechám na vás. Doporučuji dokoukat do konce. :)

 

Šokující video

Jedno video, které mě hodně oslovilo, je od Tadeáše (YT kanál Tadeas). Možná ho znáte, není sice můj favorit, přesto je jedno video, které natočil a vy byste o něm měli vědět. Video: Co vše je špatně na TEMU, je o bláznivém nakupování za minimální peníze. Temu je tááák pohádkově levný obchod, kde nakoupíte všechno a nezaplatíte skoro nic. Všude jsou na něj reklamy a není snad nikdo, kdo by na tak lákavou nabídku neklikl.

Prosím, vždy, než si něco koupíte, se ptejte, jak může být něco tak levné? Temu je všude a nabízí všechno, ale není s ním všechno v pořádku. Nejen podle Tadeáše, který si s tím dal práci a spoustu informací dohledal, s ním není v pořádku NIC. Výrobky a nabídky z tohoto obchodu jsou nemorální, neudržitelné a neetické. Aby něco mohlo být levné, musí se šetřit na materiálu i lidské práci nebo… si vezmou vaše peníze jinak. Temu údajně po získání vašich platebních údajů, které nemáte dostatečně zabezpečené, po malých částkách odečítá z vašeho účtu peníze. To je děsivé. Další věc, která je šokující je, že na Temu se prodávají některé výrobky v tak špatné kvalitě a z tak škodlivého materiálu, že jejich používání opravdu může vážně poškozovat zdraví. O zaměstnancích, kteří s těmito látkami přichází do kontaktu přímo (bez ochranných pomůcek) a mají pak zdravotní problémy ani nemluvím. To je děsivá realita, kterou podporujeme nakupováním v těchto obchodech. Většina zdraví ohrožujících látek je v EU zakázaná a nesmí se s nimi pracovat, přidávat je do tkanin, barviv, plastů a podobně. Firmy vyrábějící výrobky v EU jsou vázány směrnicemi, ale co se děje na jiných kontinentech nikdo nekontroluje. Tamním vládám a hlavně firmám jde o zisk, ne o zdraví a ochranu spotřebitelů (kupujících) a už vůbec ne, svých obyvatel a zaměstnanců. Koukněte se na to video, ať víte víc, a hlavně si tu aplikaci smažte a nenakupujte. Prosím!

 

Citát roku 2024

Na závěr něco pozitivního. :-)

Někdo si dává začátkem roku předsevzetí, cíle a mety, kterých chce dosáhnout. Já si vybírám svatého ochránce, který mě pak provází celým rokem, ke kterému se modlím a který, jak věřím, mi vyprošuje požehnání do mého života. Tento rok jsem si vylosovala svatou Annu. A věřím, že jako máma a babička, bude rozumět tomu, co prožívám v rodině i v manželství.

Pokud si chcete také vylosovat svého ochránce a přímluvce v nebi na rok 2024 klikněte sem: https://www.milosrdenstvo.sk/patronowie/

A můj citát do tohoto roku?

Když něco nevyjde podle plánu, najděte nový plán.

Mějte krásný a požehnaný rok 2024 a nevzdávejte to:-)

Majka St

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce

Autor fotografie:  Trendsetter Images AdobeStock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz