Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kaminky-vpy_i69.jpg

Zápisník redakce: Skvělý tip na prázdninové tvoření

Léto a jeho výlety… to je něco, co prostě miluju. Koukat se kolem sebe, objevovat nová místa, usmívat se na kolemjdoucí, lízat zmrzlinu a fotit. Minulá léta byla ve znamení „kešek“ ale tomu je teď konec. Tento rok jsem objevila něco úplně nového. Kamínky.

Když se škrábete na nějaký hrad, odměnou může být nádherný výhled, nová turistická známka, nebo malovaný kamínek darovaný od srdce. A já takový našla. Koukal na mě u brány a byla na něm namalovaná beruška. Nejprve to bylo překvapení, pak radost a teď jsem ve fázi napětí. Kamínek namaloval neznámý autor. Položil ho na viditelné místo, já měla to štěstí a našla ho. Udělal mi radost, a protože je to putovní kamínek, odnesla jsem ho o kousek dál a teď čekám, zda ho někdo najde a udělá mu radost stejnou, jako mě.

Na facebooku je skupina Kamínky, kde nalezený kamínek může pozdravit svého tvůrce. Na kamínky se totiž z druhé strany píší PSČ a když takový kamínek najdete, zadáte ve skupině Kamínky toto číslo, přidáte fotku, možná se vám ozve malíř. :-)

Mě to neuvěřitelně nadchlo a běžela si koupit barvičky a začnu taky malovat a roznášet putovní kamínky pro radost druhých.

Pár rad jak na to

Kamínky namalujte akrylovými barvami a akrylovými fixami. Pro jistotu ještě přelakujte bezbarvým lakem. Na zadní stranu se napíše PSČ odkud pocházíte, hashtag Kamínky, logo FB. A pak na svých výletech můžete umisťovat na zajímavých a viditelných místech. Ne, do trávy (kvůli sekačkám), ne na nepřístupná místa, kam se pro kamínek musí lést po zídce a podobně, ničí se tím majetek druhých a to není účel. Ne, do lesa. Chráníme přírodu. :-)

Tak co, přidáte se taky?

Majka St

PS: Na FB ve skupině Kamínky (https://www.facebook.com/groups/kaminky/about/) najdete přesný návod na tvorbu kamínků, odpovědi na to, jak ho správně popsat, kam ho umisťovat a kam raději ne. A pak už se můžete těšit, že ho někdo najde a bude se z něj těšit :-)

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

 

 

Autor fotografie:  archiv FB Kamínky


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz