Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

nocni-oblofa-zow_i54.jpg

Zápisník redakce: Hvězdy září v září

Hvězdy září v září. A myslím to doslova. Žádné opakovaní maturity. :-) Když se nám konečně tak krásně vyčasilo, běžte se ještě kouknout na noční oblohu. Léto přece končí až 22. září.
 

Život šéfredaktorky není jen sezení u počítače nebo s kreativním zápisníkem. Jsou to i, občas nudné, porady o ekonomické stránce, smlouvách, hlášeních a účtech, a podobných podivnostech, které můj mozek prostě nedává a urputně se jim brání. Většinou tato sezení míváme v Praze. Jó, kdyby to bylo pojato jako piknik pod Petřínem nebo v hradních zahradách, tak OK, ale realita je jiná. Vstávání ve čtyři, pak bus, vlak, metro, tramvaj, kancelář, tramvaj, metro, vlak, bus, postel. A celý den je v háji. :-) Z Prahy máte houby a navíc pocit, že se nic nestihlo.

Ale občas život překvapí. Když jsem se vracela z porady tento týden, byla už tma a já byla tak unavená z celodenního sezení (školáci mě jistě chápou), že jsem se rozhodla ještě na malou procházku. Vzala si na nohy botasky a vyrazila. Přátelé, vysvětlete mně, proč pořád koukáme pod nohy na špinavou zem, když je obloha tak krásná? V záchvatu úchvatné podívané jsem toužila zjistit, na co to vlastně koukám. Mobil a Google ví všechno, takže jsem si zjistila, jaké jsou kde na obloze znamení. Zářijová obloha je plná zvířat, od lišky, labutě, delfína, koníka až po velrybu. A že tam vpravo není zapadající slunce, ale odlesk jiné galaxie, mě úplně dostalo.

To se pak usíná! Úplně s hlavou v oblacích.

No není ten život úžasný?:-)

Vaše Majka St

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  milky-way Public domain


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz