Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

snih-v-jablonci-lix_i10.jpg

Zápisník redakce: Tak už to vypukne

Taky máte rádi Advent? Já tedy ano. Mám ráda ty procházky městem, světýlka na domech a vanilkovou vůni u nás v kuchyni.

V neděli je první neděle adventní. To je pro mě každoroční výzva. Urovnejte cesty Pánu. V naší duši je mnoho spletitých cest a cestiček, a mnoho jich je zavalených nepořádkem. Některé jsou totálně neprůchodné a některé dokonce nelibě voní. Co je vlastně nepořádek pro duši? Třeba hádky, nepochopení, pomluvy a neochota. Někdy je toho tolik, že by to chtělo pozvat popeláře. Žádné technické služby v naší duši ale nemáme, aby to odklidily a odvezly na skládku. Musíme to zvládnout sami. Ale většinou to nedáváme a po prvním nezdaru se na to vykašleme. Ale výzva Adventu je jasná: Ukliď si svůj nepořádek, přijde návštěva! A ne ledajaká. :-)

Vtip je v tom, že na věci nejsme sami, ale občas zapomínáme, že můžeme poprosit o pomoc. Já sázím na Ducha Svatého. Za prve si vane kam chce (srov. s Biblí) a umí to pěkně roztočit.

Takže pojdte do toho se mnou. Poprosme Ducha Svatého, který umí život převrátit vzhůru nohama, (viz příběh Marie, i příběh Josefa) ať nám pomůže ten nepořádek v nás uklidit. Ale pak to bude chtít trochu odvahy a zajít si ke svaté zpovědi, ať to je tutový. A pak už mohou začít ty opravdové vánoční svátky.

Hodně síly při úklidu přeje šéfredaktorka Majka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

Autor fotografie:  Zbyněk Pavienský


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz