Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

maminka-a-dcera-fqr_i15.jpg

Zápisník redakce: Maminkám

Druhá květnová neděle patří každoročně našim maminkám. Chcete tu svoji překvapit? Mám pro vás tip na výborný nepečený čokodort. A bonus? Pošmákne si na něm úplně celá rodina, tedy pokud máte rádi čokoládu:)...

A tady je recept.

Slavnostní čokoládový nepečený cheesecake

korpus na dort: 1x BB sušenky, 100g másla

Náplň: 500g tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 300g hořké čokolády nebo čokolády na vaření, (popř. 1 lžíce mletého cukru, ale není vůbec nutná)

Na polevu: 140 ml smetany ke šlehání, 100g čokolády

A "pečeme":)...

Rozdrcené sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a natlačte do dortové formy vystlané alobalem. V hrnci nad párou (tzn. hrnec s vodou a na něm další hrnec, ve kterém je čokoláda) rozpusťte 300g čokolády. Mezitím v misce rozmíchejte tvaroh a 250 ml. smetany ke šlehání (nešlehat!, jenom nalít). Rozpuštěnou čokoládu nechejte trošku vychladit (až je vlažná) a potom smíchejte s tvarohovou směsí. Tuto hmotu vylijte na připravený sušenkový korpus. Hezky uhlaďte a dejte do ledničky. Polevu také rozpusťte nad párou (smetanu ke šlehání spolu se 100 g čokolády), nechte vychladnout, a nalijte na korpus s náplní. Celý dort dejte znovu vychladit, nejlépe přes noc. A můžete podávat, protože už v této chvíli je výborný.

Vychytávky

  • Kdo má rád ovoce, může ještě každý kousek dortu na talíři přelít malinovým, jahodovým, borůvkovým či jiným rozvarem. (zmrzlé ovoce a lžičku cukru, uveďte k varu, pak chvíli míchejte, až je ovoce hezky husté a je to:))
  • I jedlé květiny a bylinky se počítají: čokodort, dozdobený na talíři např. sedmikráskou, fialkou nebo kouskem máty či meduňky udělá  mamince určitě velkou radost.
  • Čokodortu sluší také hezky prostřený stůl:).

Tak ať vám chutná.

Marie

PS: Do Vzkazů do redakce, na našem webu, nám můžete napsat, jak se vám dort povedl, a jak jste s maminkou den oslavily. Budeme se těšit:)!

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.


 

Autor fotografie:  Sergey Nivens DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz