Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

ruka-s-mobilem-jus_i38.jpg

Zápisník redakce: Člověk míní, telefon mění

Co děláte v den, kdy máte narozeniny? Můžete se povalovat celý den v posteli, těšíte se na dárky, plánujete super oslavu? Ale někdy jsou sliby chyby a kdo se z dáli chystá, z blízka zůstává doma. V mém případě v práci.

Blíží se mé narozeniny. Těším se, protože babička bere děti na výlet, a já budu mít den opravdu jen pro sebe (toto pochopíte až budete rodiči – je to něco, jako když se, ve vašem případě, rodiče rozhodnou vyrazit si na výlet bez vás a vy jste doma sami). Prostě, totální radost. Takže i já se těšila na svůj den volna a plánovala si, jak si vyrazím do města na nákupy a oběd s kamarádkou – když mám ty narozeniny. :-) A pak zvoní telefon. Taky si někdy říkáte, že je lepší dělat, že telefony neexistují? Zvednutí telefonu a přijetí hovoru mi totiž totálně změnilo život a plány. Volal pan správce, který mi oznamoval, že máme nová okna v redakci. HURÁ. Konečně jsme se dočkali. Ale všechno má svůj háček. Malta na podlaze tvrdne rychle a prachu je všude snad tuny. Takže milá paní, seberte se a šupito presto, zítra nastupte s plnou polní na úklid. A je po relaxu, jako když luskne. Místo šatiček si chystám na ráno tepláky a gumové rukavice, kýbl a smeták.

Jak se uklízí po zednících vám tu popisovat nebudu. Že místo narozeninového oběda jsem měla rohlík se salámem a místo po parketu, jsme s kolegyní tančily s vysavačem po parketách, je krutá realita. (Tímto chci poděkovat své kolegyni Marušce, že mě v tom nenechala a přijela bojovat s prachem a maltou také. :-) )

Ale víte co? Ta naše redakce je teď tak krásná, že to za tu námahu stálo. A narozeniny? To je přece jenom datum. Oslava může být kdykoliv jindy. Přátelé tu budou pro mě vždy, když budu potřebovat a večeře s dětmi je vlastně skvělá věc.

Člověk se musí umět zapřít, vzdát se svých představ, aby mohl zase něco jiného, ale možná stejně důležitého, dokázat.

šéfredaktorka Majka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

Autor fotografie:  Fotolia ponsulak


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz