Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

cviky-yol_i60.jpg

Zápisník redakce: Tak toto mi dalo zabrat!

Jestli si myslíte, že pracovat v časopise je jen ťukání do počítače, kávičky a čtení zajímavých článků, tak to se šeredně pletete. Tedy alespoň moje práce taková není. Zrovna teď tu sedím v pěkně propoceném tričku a říkám si, jestli já to mám za potřebí.

Máme totiž v týmu Hanku, a i když je to drobná a křehká dívka, dává nám pěkně zabrat. V červnovém čísle najdete její další sportovní výzvu. Hanka se totiž řídí heslem, že komu se nelení … ten sportuje. :-) A protože já jsem pro každou špatnost, tedy i pro občasný sport, rozhodla jsem se tuto výzvu také absolvovat, abyste věděli, že to myslíme vážně a nejsou to jen planá slova. Že my v IN! umíme taky zabrat.

Takže jak to probíhalo?

Výzva zní jasně. Švihadlo, dřepy a břicháče.

Co si musíte udělat jako první je vstupní test. Takže za mě minuta švihadla, minuta dřepů a minuta břicháčů. Protože se tak trochu stydím, rozjela jsem se na kole do polí luk a strání, čímž jsem si zahřála svaly. Pak následovalo hledání nenápadného místa někde v zákrytu. Bohužel, nedoporučuji na skákání lesní cestu se spoustou popadaných větví a jiného lesního nepořádku. Dokonce ani kamenitá není nic moc. Ten zápas se švihadlem s propletenými klacíky by mohli vysílat v groteskním kabaretu. Pak přišly na řadu dřepy. Tady (opět z vlastní zkušenosti) doporučuji místo bez kopřiv a bodláků. A sedy lehy… no totální katastrofa. Pokud nemáte karimatku, jste obětí mravenců, komárů a kdoví jaké havěti. Takže moje první výprava za splněním sportovní výzvy nebyla moc slavná. Ale kdo se umí poučit ze svých chyb, vyhrává a směje se jako poslední.

Takže jsem změnila strategii a zkoušela různá místa a různé techniky. A co vám budu psát, občas jsem si říkala, že to nestojí za to, že na to kašlu, že to prostě zabalím. Bolely mě svaly, o kterých jsem netušila že mám, moje lenost mi nabízela tááák lákavé věci, místo cvičení, ale já se nedala. Chtěla jsem sobě i vám dokázat, že to jde. A dnes, po čtrnácti dnech, vám mohu s hrdostí říci, že jsem se zlepšila ve švihadle o 200%, v dřepech o 100% a břicháče zatím neuvádím v celých číslech, i když jisté zlepšení vidím. To víte, čokoládičky a zmrzlinky… ale to také příjde. Věřím tomu.

A jak dopadla vaše výzva. Pustily jsme se do ní? Baví vás překonávat sebesama?

Napište mi na redakce@in.cz

Šéfredaktorka Majka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

 

 

Autor fotografie:  fizkes Adobe stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz