Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

hrnicek-v-ruce-wsv_i77.jpg

Zápisník redakce: Přežíváme zimu

Každé roční období má své pro a proti a dá se na něm najít něco hezkého. Když se to ale vezme kolem a kolem, tak zima prostě není moje nejoblíbenější roční období. Letos je to super, že máme zatím venku hezky bílo, ale i tak sychravo a brzy tma. Kdyby to šlo, možná bych si šla hrát na medvěda a uložila se k zimnímu spánku. Ale nejde to. Tak jak to v klidu přežít?

Zachumlat se

Jedna z mála věcí, kterou mám na zimě ráda, je to, že můžu vytáhnout svoji hořčicově žlutou čepici a šálu. Moc barevného oblečení nenosím, protože vím, že ho neumím moc dobře kombinovat. A tak, abych nevypadala, jako že jsem právě utekla z cirkusu, se držím spíš neutrálních barev (černá, šedá, modrá), které občas něčím rozzářím. V zimě je to šála a čepice. Moc doporučuju najít si nějaký kousek zimního oblečení, který budete milovat. Třeba bláznivě barevné rukavice nebo čepici s bambulí, které vám rozzáří pochmurné dny.


Světýlka a svíčky

V zimě se brzy stmívá a světla je mnohem méně. Nevím jak vy, ale já mám občas pocit, že jsem trochu jako kytka, protože jakmile je noc delší než den, tak úplně trpím. A když jdu odpoledne z redakce a už je tma… Tak to radši nebudu komentovat. Přežít tohle období mi pomáhají světýlka a svíčky, které doma vytváří pohodovou atmosféru. Světelné řetězy, kterými mám ozdobený byt čas od času pověsím jinak, abych měla pocit, že to tu mám celé nové.


Krém na ruce

Nevím, jak vaše ruce, ale ty moje v zimě opravdu trpí. Mám je suché a citlivé, takže stačí, abych v zimě byla chvilku venku bez rukavic a hned mám ruce popraskané a celé bolavé. Bez krému se tedy určitě neobejdu. Na normální ruce si klidně můžete dopřát nějaký voňavý krém, ačkoliv ty neparfemované jsou šetrnější. Na citlivé ruce ale sáhněte po nějakém neparfemovaném stoprocentně. Moje oblíbené značky jsou Bioderma, Uriage nebo Neutrogena.


Naše zdraví

Naše imunita je v zimě dost oslabená a chytnout nějakou rýmu nebo chřipku je velice snadné. Proto bychom víc než kdy jindy měli dbát na své zdraví, jíst dostatek ovoce a zeleniny, aby naše tělo mělo potřebné vitamíny, chodit brzy spát, trávit čas na čerstvém vzduchu a mít alespoň nějaký pohyb. Počítají se i procházky.


Knížky

Moc ráda čtu, ale nebudu lhát – toho času na čtení není tolik, kolik bych si představovala. Na zimu se vždycky snažím vybavit se nějakými zajímavými knížkami a zkusit aspoň něco přečíst. Ono totiž není nic lepšího, než se zachumlat pod deku, uvařit si čaj, vzít si knížku do ruky a čekat, až bude venku zase trochu lepší počasí.


Roráty

Teď je advent a v kostelích se v brzkých ranních hodinách slouží roráty. Je to jediné období, kdy můžete roráty navštívit. Jejich atmosféra je prostě úžasná. Roráty se navíc často slouží jen při svitu svíček a to je něco, co je potřeba aspoň jednou v adventu zažít.


Užijte si zimu, ať už ji milujete a těšíte se na lyže, nebo jako já čekáte, až bude venku zase trochu tepleji!

redaktorka Martina

 

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Sergii Mostovyi Dollarphotoclub


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz