Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kvet-tresne-qgm_i46.jpg

Zápisník redakce: 5 důvodů, proč je jaro lepší než zima

Astronomické jaro sice ještě nezačalo, ale počasí nám říká něco jiného. Jaro je tu! Letošní zima byla studenější a zasněženější než ty předchozí, ale minulý týden už jsem konečně potkala první sněženky, které vykukovaly z trávy. Skvělé znamení toho, že už je načase uklidit zimní boty s kožichem a vytáhnout jarní kabátek. A i když je zima super, protože můžeme lyžovat a bruslit, v tuhle chvíli už se prostě všichni těšíme na trochu tepla. Takže co je vlastně na jaru tak super?

 

1. Všechno kvete

Zatímco celou zimu bylo všude jenom bílo, bílo a zase bílo, teď už zase bude svět barevný a rozkvetlý. Tak schválně, kolik cestou ze školy potkáte sněženek, krokusů, tulipánů a rozkvetlých stromů? A za pár týdnů dojde řada i na fialky!

2. Odhazujeme vrstvy oblečení

Vypravit se v zimě na cestu do školy nebo do práce je skoro nemožný úkol. Tlusté ponožky, vysoké šněrovací boty, svetry, kabát se spoustou knoflíků… Ale na jaře to je úplně jiné. Rychlejší. Když svítí sluníčko, už si můžeme dovolit vyběhnout jen tak, s rozepnutou bundou.

3. Dlouhé procházky

Při pokusu jít v zimě na procházku jsme se (alespoň my z vesnice) brodili závějemi sněhu a za chvilku nám mrznul nos a všechny části těla, které nebyly schované pod vrstvou oblečení. Na jaře už můžeme být venku dlouhé hodiny a nemusíme myslet na to, že pokud si sedneme na lavičku, tak určitě prochladneme.

4. Sukně a trička

Celou zimu se nám nevyužité sukně válely ve skříni a naše krásná trička většinou zůstávala schovaná pod svetry, protože prostě bylo moc chladno. Ale teď už se konečně můžeme pochlubit novým tričkem s potiskem a rozevlátou sukní, aniž by hrozilo, že zmrzneme.

5. Stmívá se později

Na jaře konečně končí období, kdy do školy a do práce vstáváme za tmy a domů se vracíme po tmě. Takže už konečně žádné stmívání v pět hodin odpoledne, ale můžeme si užívat světlo a sluníčko mnohem déle.

Připravila redaktorka Martina, která už se těší na teplé počasí :)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  Jelf Kubina CC BY-SA


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz