Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

vwelehrad-od-martiny-khc_i43.jpg

Zápisník redakce: Dát svůj čas druhým

Občas se člověku neuvěřitelnou shodou okolností naskytne nějaká nečekaná příležitost. Takže jednou jeden kamarád řekl kamarádce o dobrovolnictví u Maltézské pomoci a kamarádka pak přišla za mnou… A nakonec jsme se obě začaly chystat na Velehrad na Mezinárodní setkání vozíčkářů jako dobrovolnice.

Čím víc se setkání blížilo, tím jsem byla nervóznější. Jaké to bude? A zvládnu to vůbec? Nebudu nic nalhávat, napadlo mě, že bych to radši měla rovnou vzdát, ale nakonec jsem to vzala jako výzvu. Naštěstí dobrovolníci přijížděli na Velehrad dřív, aby prošli školením a byli připraveni, což mě uklidnilo. Zároveň se ukázalo, že nejsem jediný vyděšený nováček, a všichni ostatní byli moc milí, aby nás povzbudili a pomohli s tím, s čím jsme si nevěděli rady.

Byla to velké, protože akce probíhala současně se Dny lidí dobré vůle na Velehradě, a také náročné, protože jsme jako dobrovolníci museli být neustále k dispozici klientům. Z nečekané příležitosti se ale nakonec vyklubalo skvělých několik dní. Kromě toho, že jsem se naučila spoustu nových věcí, jsem poznala i zajímavé lidi jak z řad dobrovolníků, tak i klientů.

Sice jsem se vracela unavená, ale rozhodně jsem nelitovala, že jsem tam byla a využila příležitost něco takového zažít. Zároveň jsem se vracela bohatší o nové zážitky a dobrý pocit, že jsem svůj čas věnovala druhým a pro dobrou věc.

Tak se taky nebojte výzev.:)

Redaktorka Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  Martina Mátlová


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz