Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

dubnove-cteni-vqj_i80.jpg

Zápisník redakce: 6 důvodů, proč je dobře, že už je jaro

Všechna roční období mají něco do sebe, ale kdybych měla sestavit žebříček jejich oblíbenosti, tak zima je u mě na krásném čtvrtém místě. Takže já, jakožto člověk opravdu zimomřivý, vítám vždycky jaro s oslavou. Proč jsem ráda, že už je konečně jaro tu?

1. Odhazujeme vrstvy

Huňaté svetry (my zimomřiví máme většinou dva), tlusté kabáty, ve kterých se špatně hýbe, a zmrzlé ruce v kapsách jsou minulostí. Teď přichází teplo, trička a tenisky… Po té zimě to je úplná změna a já si občas připadám jako housenka, co se vyklubala z těsné kukly a je z ní krásný motýl.

2. Pobyt venku

Náš pobyt venku už není limitovaný tím, kdy nám začne být zima. Prostě můžeme být venku, jak dlouho chceme, a k tomu se ještě nemusíme bát, že když si sedneme v parku na lavičku, tak prochladneme. Nebo k ní přimrzneme.

3. Barvy kolem nás

V zimě je všude bílá, bílá a zase bílá, a to je trochu nuda. Ale na jaře? Zelená tráva, bílé sněženky, fialové krokusy, žluté narcisky, červené tulipány, růžové květy na stromech… To je to správné potěšení pro oči i pro duši.

4. Nakupování

Začíná nová sezóna, a i když v redakci zastáváme názor, že není potřeba každého čtvrt roku vyměnit kompletně celý šatník, abychom byly in, tak nějakým těm jarním nákupům se asi nevyhne nikdo z nás. Přece jen je potřeba vyměnit prošlapané boty a kalhoty, ze kterých jsme přes zimu vyrostly. A třeba si k tomu vzít ty krásné květované šaty…

5. Cestování

Na jaře začínají turistické sezóny, otvírají se hrady a zámky, takže objevování krás světa může zase začít. A co je na tom nejlepší? Že už se na ty výlety dá konečně jezdit na kole!

6. Letní prázdniny za rohem

K tomu asi není třeba nic dalšího dodávat :)

Krásné jarní dny prozářené sluníčkem všem přeje redaktorka Martina

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  Martina Mátlová


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz