Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-na-lavicce-s-batohem-dqg_i71.jpg

Zápisník redakce: Ohlédnout se do minulostí

Taky už ti někdy někdo řekl, že máš něco hodit za hlavu, netrápit se tím a neohlížet se do minulosti? Nejspíš ano. A v mnoha ohledech je to opravdu dobrá rada. Existují ale situace, kdy nás ohlédnutí do minulosti může povzbudit k dalším výkonům.

Neohlížet se do minulosti má ve spoustě situacích své opodstatnění. To, co se stalo, už nemůžeme změnit – možná se nám něco nepovedlo tak, jak jsme si představovali, možná nám někdo ublížil nebo jsme se my sami nezachovali nejlépe a teď nás to mrzí… Takové věci je potřeba vyřešit, ale dál se k nim nevracet, nezatěžovat se tím, co se stalo, a netahat s sebou staré křivdy jako pytel závaží.

Někdy je ale potřeba se ohlédnout a podívat se na všechny ty skvělé věci, co se nám povedly. Platí to, když potřebujeme trochu povzbuzení, nebo se snažíme o nějaký větší cíl, jehož uskutečnění trvá delší dobu. Při dlouhodobých plánech se může zdát, že cíl je hrozně daleko. Stačí se ale ohlédnout a podívat se, jak daleko jsme už došli. Když jsme zvládli tohle, určitě zvládneme i to, co je ještě před námi!

Tenhle školní rok byl opravdu náročný. Většina ho proběhla online, což sebou neslo mnohem větší nároky než běžná výuka ve škole, a pro mnoho studentů to ne vždy bylo snadné. Jenže konec školního roku se blíží, nejspíš zbývají už jenom poslední pololetní písemky, a pak bude léto. Stojí za to ohlédnout se a pochválit za všechno, co se ti tenhle rok povedlo.

Jasně, ne všechno bylo na jedničku, ale to vůbec nevadí, protože to k životu patří. Spousta věcí se naopak povedla, i když to občas byly jen maličkosti. Určitě sis během online výuky zlepšila svoje technické znalosti při používání počítače. Taky ses zvládla velké množství učiva naučit sama. Dokázala sis zorganizovat čas, abys všechno stíhala. Možná jsi měla během tohohle roku spoustu bláznivých videohovorů s kamarádkami, a to se taky počítá!

Takže se pochval za tu spoustu věcí, co jsi za tenhle školní rok zvládla a zažila, a vyraz vstříc těm posledním školním dnům, protože hádej, co přijde pak? Prázdniny!

Krásný závěr školního roku přeje redaktorka Martina

 

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Konstantin Yolshin DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz