Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

houba-v-lese-kfz_i38.jpg

Zápisník redakce: Houby a jiný úhel pohledu

Chodíte rádi na houby? Já ano. Zrovna minulý týden jsme s kamarádkou vzaly košíky a vyrazily jsme se podívat, jestli rostou. Rostly! A hodně :) Při chození po lese a sbírání hub mě napadla taková myšlenka, o kterou bych se s vámi chtěla dneska podělit.

Když jsem byla malá, taťka nás při houbaření naučil jednu zásadní věc: „Když najdeš houbu, pořádně se rozhlédni okolo, protože tam s největší pravděpodobností budou další.“ Teď, o spoustu let později, tohle dělám pořád a jako kdybych stále slyšela taťku, který mi říká, že se mám rozhlédnout. A tak se pokaždé, když najdu houbu, rozhlížím okolo, a samozřejmě tam jsou skoro vždycky nějaké další.

Víte, na co jsem přišla? Že když najdu houbu, dřepnu si k ní a rozhlédnu se, většinou zjistím, že jsem kolem nějaké další houby prošla předtím naprosto bez povšimnutí. Někdy totiž stačí jen málo, zastavit se a podívat se na věc z jiného úhlu pohledu, abychom získali nový pohled a uviděli něco, co jsme přehlédli. Někdy jsme mohli přehlédnout houbu v lese, někdy třeba nějakou příležitost někomu pomoct nebo zažít něco nového.

A ještě jedno malé moudro na připomenutí: Pobyt v lese nebo kdekoliv v přírodě je skvělý relax. Nám zrovna krásně svítilo sluníčko a v lese nádherný klid, úplný opak od každodenního shonu. Takže jestli máte možnost, určitě taky alespoň na chvíli vyrazte do lesa nebo někam do přírody :)

Krásné skoro podzimní dny přeje redaktorka Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Martina Mátlová


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz