Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

schody-do-nebe-glo_i81.jpeg

Zápisník redakce: Nechat se inspirovat

26. května má svátek Filip Neri, jeden z mému srdci nejbližších svatých a zároveň tak trochu náš „rodinný svatý“, protože je biřmovacím patronem mého manžela, křestním patronem našeho syna a písničku z filmu o něm nám hráli na svatbě. 😊 Setkala jsem se s ním už před lety, v životopisné knížce, krásném, dojemném filmu i jinde a moc mě oslovil svou radostností (říká se mu „veselý svatý“), vřelostí, vztahem k mladým lidem, skromností i humorem… Pokud o něm moc nevíš, doporučuji třeba film Preferisco il paradiso z roku 2010.

Za mě je skvělé, že v církvi máme tolik různých „přátel v nebi“ a příkladů, kterými se můžeme lidsky inspirovat. Obzvlášť ráda mám třeba ještě Františka z Assisi pro jeho až dětskou bezprostřednost a radost ze života, Terezii z Lisieux pro její skromnost a jemnost, Matku Terezu pro její službu lidem nebo Jana Pavla II. pro jeho laskavost a charisma. A spoustu dalších.

A zároveň si taky myslím, že i každý „obyčejný“ člověk kolem nás nás může něčím inspirovat. Schválně, zkus na někom, koho zrovna moc nemusíš, najít aspoň jednu věc, kterou můžeš obdivovat, vážit si jí. Vlastnost, třeba jen úplně malinkou, kterou bys chtěla mít. Myslím, že pak člověk toho druhého může vidět úplně jinýma očima.

A taky – každý z nás může něčím inspirovat ostatní, třeba ani netuší jak. Všichni jsme jedineční.

redaktorka Marta

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  rolffimages Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz