Nevím jak vy, ale já nemám leden ráda. Jedna z věcí, která mi pomáhá si studené a tmavé dny užít, je dobré jídlo a pití. Tak nabízím recept na skotské sušenky (Scottish shortbread), které teď u nás v rodině často děláme. Jsou úplně jednoduché.
Ingredience (na cca 25 kusů):
Elektrickými metličkami našlehej máslo, přidej oba druhy cukru a pak přimíchej mouku se solí. Vypracuj hladké těsto a nech pod potravinářskou fólií alespoň 20 minut odležet v ledničce.
Rozehřej troubu na 180 stupňů, vylož si velký plech pečicím papírem, těsto rozválej a vykrajuj z něj kolečka (případně jiné tvary) tlustá asi půl centimetru. Péct by se sušenky měly asi 17–20 minut. Podle chuti můžeš přidat nebo ubrat cukr či sůl.
Ideální je podávat je s čajem o páté. 😊
Dobrou chuť a hezký zbytek ledna!
redaktorka Marta
Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.