Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

Zápisník redakce: Letní tvoření

V létě máme poměrně hodně volného času. Občas se dokonce nudíme a nevíme, do čeho se pustit. Co takhle zkusit si něco vytvořit?

Bláznivé brýle

Bez slunečních brýlí by to v létě nešlo. Navíc je léto období, kdy si můžeme dovolit být bláznivé a vytáhnout u vody veselé brýle polepené korálky. Je to jednoduché. Stačí ti korálky a tavná pistole. Inspiraci najdeš v úvodním videu. Na brýlích si také pomocí korálek můžeš vytvořit nějaký vtipný nápis.

Na brýle ovšem můžeš přilepit vlastně úplně cokoliv. Pokud chceš výstřední a zároveň luxusně vypadající brýle, stačí na ně přilepit části náhrdelníků, náramků nebo náušnic. Popisuje se to špatně, inspiraci najdeš tady.

A klidně nech pracovat svoji fantazii. Malé mušličky by nemusely vypadat špatně a v takových brýlích budeš mít pocit, že jsi pořád u moře. Co dál tě napadne?


Piškvorky na cesty

Pravděpodobně tě v létě čekají nějaké výlety s rodinou nebo tábor. Jenže i v takových chvílích můžou přijít okamžiky nudy. Zachránit vás mohou piškvorky, které jsou rychlé a snadné. Na tyhle navíc ani nepotřebuješ tužku a papír.

Budeš potřebovat deset malých, přibližně stejně velkých kamínků, plátěný pytlík a akrylové barvy. Na očištěné kamínky nakreslíš křížky a kolečka, nebo si můžeš vybrat jiné dva motivy. Barvy krásně vyniknou, když kamínek nejdřív natřeš na bílo. Kamínky můžeš také přetřít lakem, aby barva dlouho vydržela. Nakonec stačí na sáček nakreslit mřížku 3x3 políčka, dát dovnitř kamínky a vyrazit na cesty. Inspiraci, jak hra může vypadat, najdeš třeba tady.


Vodní bomby

I když nemáte doma na zahradě bazén, můžete se v horkých dnech zchladit vodními bombami. Většinou to jsou balonky napuštěné vodou, ale nebudeme si nic nalhávat, je to jednorázové a neekologické řešení. Naštěstí se dají vodní bomby vytvořit z houbiček na nádobí. Návod najdeš třeba v tomhle videu. Stačí koupit houbičky (Laciné seženeš v obchodech typu Pepco, Kik nebo Action.), vytvořit bomby a po každé bitvě je nechat usušit, abys je mohla použít i příště.


Druhá šance pro věci

Tvoření je také skvělým způsobem, jak zrecyklovat staré věci, které by jinak skončily v koši a pak na skládce. Stačí málo z krabiček, obalů či zbytků kartonu vzniknou krásné dekorace i praktické pomůcky, které ti pomohou udržovat pořádek v drobnostech. Inspirace je plný internet. Mrknout můžeš třeba na tohle video.

Spoustu letní zábavy přeje redaktorka Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz