Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kolac-yxl_i80.jpg

Zápisník redakce: Láska prochází i žaludkem

Lásku jde vyjádřit mnoha způsoby. A věřte mi – ještě před pár lety bych nevěřila, že jedním z mých oblíbených se stane právě vaření.

Kulinářským zážitkům u plotny jsem se hezky dlouho vyhýbala. Znáte to – jednou na vás zaútočí prskající konvice s horkou vodou a na vaření už nemáte ani pomyšlení. Vlastně ani nevím, kdy se to se mnou takhle zvrtlo. Možná to ve mně spustil častý kontakt s človíčkem co rád vaří – nebo moje pestrá velkovýroba stravy na skautském táboře. Začala jsem se dívat na kuchařské soutěže v televizi, ptát se mamky na všemožné postupy a vychytávky a bylo to – vášnivý kuchař je na světě :).

Najednou to už nebyla nepřijemná každodenní povinnost, ale cesta k vyjádření sebe sama dalším způsobem. Když člověk začne vařit s láskou a dá do jídla něco ze své osobnosti, stane se z něčeho tak obyčejného jako je každodenní oběd něco zcela výjimečného. Láska začíná tam, kde povinnost končí a mění se v dobrovolnou službu druhým. Když pak vidíte ty spokojené tváře, které vychvalují vaši vlastnoručně ukuchtěnou specialitu, zahřeje vás to u srdíčka tím nejupřímnějším způsobem :).

I obyčejným obědem můžete vyjádřit, jak vám na vašich blízkých záleží. Stačí uvázat zástěru, vyzbrojit se kuchařským náčiním a pustit kreativitu na plné obrátky. Když bude máma zrovna vařit oběd nebo večeři, nabídni jí pomoc. Nejen že se přiučíš něco užitečného do budoucna, ale také prožiješ s mamkou spoustu fajn zážitků a ulehčíš jí práci. A pokud si budete se sourozenci dostatečně věřit – a bude vás to bavit stejně jako mě – můžete časem překvapit rodiče svým vlastním kulinářským výtvorem :).

A nezapoměňte: výtvory okořeněné láskou chutnají vždy nejlépe. Nezbývá než popřát hodně zdaru a dobrou chuť! redaktorka Verča

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.
 

 

 

Autor fotografie:  Dani Vincek Fotolia


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz