Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

hanka-kolo-jys_i13.jpg

Zápisník redakce: Deštivá jízda

Na víkend jsme se domluvili se spolubydlícími a dvěma dalšími kamarády, že vyměníme panelákový byt, kde nejblíže jsme přírodě na balkóně, za chatu v horách.

Předpověď počasí však byla jasná. V pátek hezky, a od sobotního odpoledne četné přeháňky. Už dlouho jsem ale neprovětrala kolo a kamarád byl na tom stejně, a tak jsme se dohodli, že my dva na chatu dojedeme po cyklistické ose a ostatní necháme jet autem. Problémy vyřeší budoucí Hanka, tak zní moje filozofie, díky které já, Hanka, zdárně odsouvám spoustu úkolů a nepříjemných věcí na poslední chvíli.

Když jsme pak v neděli seděli v chatě a sledovali, jak proudy deště máčí půdu, bylo nám jasné, že cesta domů nebude nic pro bábovky. Ale že bábovky nejsme, tak nám to nevadí!

V pauze mezi deštěm a dalším deštěm jsme naskočili na kola a vyrazili. „Tak ať nezmoknete!“ loučili se s námi kamarádi.

Nešlo ale o to, jestli zmokneme, ale jak moc zmokneme. Kapat začalo již po pár kilometrech. To nemá cenu vytahovat pláštěnku, řekla jsem si a nechala kapky deště, ať mě klidně máčí. Po chvíli už to opravdu cenu nemělo, protože kapky vystřídaly provazy vody a všechno na mě bylo rázem úplně mokré.

Byl to takový ten pocit promočení, že když projíždíte kaluží, ani se neobtěžujete zvedat nohy, abyste neměli mokro v botách. Prostě jsem nechávala ty litry vody střídavě natékat a vytékat a bylo mi to tak nějak jedno.

Musím uznat, že takhle rychle jsem z chaty domů ještě nedojela. Zima, mokré svršky a neustále stříkající bahno do očí mi byly dostatečnou motivací pro rychlou jízdu.

Cestou jsme potkali ještě jednoho cyklistu, který si také nevybral nejšťastnější chvíli pro výlet. Přátelsky jsme na sebe mávli a pokrčili rameny. Bylo to všeříkající gesto.

Moje mamka by řekla, že je to nerozumné jezdit v takovém počasí na kole. Má samozřejmě jako vždycky pravdu, ale já bych ještě ráda popsala tu rozumnou část téhle promočené cesty.

Okamžitě po příjezdu jsem se umyla v teplé vodě, převlékla do suchého a uvařila si horký čaj. A tak z toho nakonec žádné nachlazení naštěstí nebylo. redaktorka Hanka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.


 

Autor fotografie:  Závodná Hana


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz