Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

nehoda-hanka-wug_i13.jpg

Zápisník redakce: Volant a já

Jsou chvíle, kdy si říkám, že NE ženy, ale že JÁ za volant nepatřím. Je to už pět let, co disponuji řidičským průkazem, ale evidentně to není dostatečně dlouhá doba na to, abych se naučila vyhýbat květináčům. Ale začnu pěkně od začátku.

Kamarád mi (s dobrým úmyslem) půjčil auto, že prý on pojede na kole a já ho potom vyzvednu. Sraz byl na parkovišti pod kopcem. Pro oba to mělo být výhodné – on se projede a zároveň bude mít odvoz a já si procvičím řízení (což evidentně potřebuji!).

Musím na tomto místě zdůraznit, že až do poslední chvíle probíhala má cesta naprosto v pořádku.

Každopádně vjíždění na parkoviště mi zkomplikoval v protisměru jedoucí autobus, který (a to mu rozhodně nemůžu mít za zlé) přistavoval k zastávce, pro změnu umístěné v mém směru.

Sečteno a podtrženo, najednou jel proti mně obří, hrůzostrašný kolos, což mi nebylo dvakrát příjemné. Inu, stočila jsem volant doleva, abych autobus objela, nicméně ještě více vlevo byly esteticky umístěné dřevěné květináče.

A mi najednou přišlo, že se mezi květináče a autobus rozhodně nemůžu vlézt (to mi bylo záhy kamarádem vyvráceno, a když jsem se potom lépe na šířku cesty podívala, musela jsem uznat, že měl pravdu).

A tak jsem to stočila ještě více doleva, abych se vyhnula cestě, na kterou bych se vlezla.

Závratnou rychlostí asi 5 kilometrů v hodině jsem se pomalu blížila k jednomu z květináčů. Všimla jsem si toho a zabrzdila, čímž jsem "nehodu" oddálila asi tak o 10 sekund. Musela jsem totiž zařadit zpátečku, abych se o kousek posunula a následně jela už ne skrz (tak to původně vypadalo), ale kolem květináče. Každopádně, než jsem si stihla o kousek couvnout, auto mi popojelo dopředu, a to už jsem květináč opravdu "šťouchla".

Žádné následky to na autu nezanechalo (to spíše na mé duši). Horší ale bylo, že mě u toho po celou dobu sledoval kamarád a nevěřícně kroutil hlavou.

Ale já si říkám, že no a co. Nikoho jsem neohrozila, řidič autobusu i já jsme jeli krokem, a navíc jsem pobavila pár kolemjdoucích, cestující z autobusu, řidiče, a nakonec i kamaráda. I když chvíli trvalo, než se s tím vším srovnal.

redaktorka Hanka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Závodná Hana


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz