Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

hory-od-hanky-na-web-kwn_i77.jpg

Zápisník redakce: Tou cestou...

I cesta autobusem může být dobrodružná. Zvlášť, pokud má trvat den a noc.

Jely jsme s kamarádkou do Dolomit na lyže. Hned zpočátku nás ale čekala těžká zkouška. Nebyly jsme na seznamu účastníků. Ale protože jsme velmi neodbytné a pevně si stojíme za svým, přesvědčily jsme i neochotného řidiče, že musí zavolat někomu, kdo mu jistě řekne, že k zájezdu patříme. A tak jsme jely!

Na takové cestě je třeba dobře si promyslet, jak budete sedět, případně ležet či spát. V bdělém stavu je to jednodušší. Stačí jen občas prostřídat postavení noh – občas si je protáhnout, skrčit, zahýbat špičkami. A na každé bezpečnostní zastávce se projít.

Problém ale nastává v noci. Jelikož hned další den zrána jsme už měly s kamarádkou lyžovat, bylo potřeba se v autobuse opravdu vyspat. Ale jak na to? Zde přináším popis jednotlivých spacích poloh, které jsme vyzkoušely, a které nám fungovaly. Podotýkám, že jsme seděly úplně vzadu na těch posledních pěti sedačkách a byli jsme na nich dohromady čtyři. Prostřední tedy byla volná.

V neposlední řadě bych chtěla poukázat na to, že v rámci všech těchto poloh jsme zůstaly bezpečně připoutané pásem.

Klasická

Nohy jsou co nejvíce natažené dopředu (lidé menšího vzrůstu mají velkou výhodu) a hlava padá ze strany na stranu, případně se občas zvrátí dozadu. V tu chvíli se zpravidla otevírá pusa, což je nebezpečné, protože kamarádka má šanci pořídit velmi nelichotivou fotku.

Přátelská

Proč nevyužít kamarádku, když to jde? Je však třeba najít kompromis v potřebách obou lidí. Takže ležet na sobě je fajn pouze do té doby, než se tomu spodnímu chudákovi přestane prokrvovat jakákoli část těla.

Ta moje

Tuto polohu jsem vymyslela právě při cestě do Dolomit. Zimní bundu jsem nacpala mezi dvě sedačky, jednu nohu jsem pokrčila a dala na sedačku a druhou jsem nechala spuštěnou na zemi. Poté už jsem jen obejmula zimní bundu a spala.

S využitím stolečku

Hlavu položte na stoleček a nechte se unést sladkými sny.

U okna

Prostor mezi oknem a vámi je třeba vycpat bundou, protože jinak to nepříjemně studí a drncá. Jinak je to ale skvělý a účinný způsob, jak přežít noc.

Až nebudete v autobuse moct usnout, vyzkoušejte jednu z těchto možností. Třeba budete sami překvapeni. My jsme se relativně kvalitně vyspaly a další den jsme si díky tomu mohly užít lyžování v Alpách. 😊

redaktorka Hanka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Závodná Hana


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz