Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

rybnik-cmq_i71.jpg

Zápisník redakce: 6 letních nezbytností

Nevím, jak vy, ale já se vždycky na léto hrozně těším. V zimě zmrzám a nemůžu se dočkat, až zase bude pořádně svítit sluníčko a kabát a šála poputují hluboko do skříně. Tak jsem se dočkala. Léto a s ním i pořádná dávka tepla je konečně tu! Ale horko a vysoké teploty potřebují zvláštní výbavu, aby dny byly příjemné a snesitelné.

Láhev na pití

Pitný režim je důležitý, hlavně když teploměr ukazuje 30 a víc stupňů. Jednorázové plasty už jsou dávno out, proto je super pořídit si láhev na pití, kterou můžeš používat pořád a pořád dokola. Je v první řadě ekologičtější a šetrnější k přírodě a ve druhé řadě to vyjde laciněji než si co chvíli někde kupovat vodu. Navíc dneska většinou všude teče pitná voda, takže není problém dopustit si láhev. Taky se rychle rozšiřuje iniciativa Dolej si. Spočívá v tom, že si v označených podnicích, obchodech atd. můžeš zadarmo napustit pitnou vodu.

Šaty a sukně

V létě to bez nic opravdu nejde! Já jsem sice kdysi měla k sukním a šatům spoustu výhrad a nedala jsem dopustit na kalhoty. Pak jsem si jednou úplnou náhodou pořídila tmavě modré květované šaty a byla to láska na první pohled. Pořád je mám. A k nim jsem si samozřejmě pořídila další šaty. A sukně. Letos je mojí favoritkou asymetrická černá sukně. A ty tmavě modré květované šaty, samozřejmě. Já vím, že se v létě doporučují světlé barvy, ale nemůžu si prostě pomoct.:)

Deodorant a vůně

Tohle asi nepotřebuje žádný komentář. Společně s pravidelnou rychlou sprchou je to v horkých dnech naprostá nutnost ;)

Vlhčené ubrousky

Jednorázové vlhčené ubrousky nejsou sice úplně ekologická varianta, přesto je s sebou v létě nosím jako nezbytnou záchranu na poslední chvíli. Samotný pot totiž nemá žádnou vůni, zapáchají potom bakterie na kůži, které se v něm tvoří a množí. Proto když vím, že bude vedro a mě čeká dlouhá cesta, větší fyzická aktivita nebo jen celý den mimo domov, zachraňují mě vlhčené ubrousky. Na toaletě se pak stačí trochu „omýt“, znovu navonět a zase pokračovat dál.

Zmrzlina

Točená, kopečková, nanuk, sorbet, z obchodu nebo domácí. Prostě záleží, kdo má jakou rád, ale všichni se určitě shodneme, že zmrzlina k létu neodmyslitelně patří a bez ní by to prostě nebylo ono. Vyrazit si po škole s kamarádkou na jeden kopeček, nebo se uvelebit se zmrzlinou doma u bazénu… Jó, tohle je léto :)

Voda

Natáhnout se někde na koupališti, u rybníka nebo doma u bazénu, u toho si přečíst časopis nebo nějakou knihu. A pak se skočit zchladit do vody. Teď už je na to zase správné teplo, takže rychle najděte plavky ve skříni a po škole hurá k vodě! A pokud je voda ještě studená, tak aspoň hurá na opalování.

Krásné léto přeje redaktorka Martina

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Martina Mátlová


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz